Bursa’da yabancı uyruklulara yer verip çalıştıran iki kişi yakalandı

Bursa’da kimliksiz yabancı uyruklulara yer temin edip çalıştıran 2 kişi ekipler tarafından gözaltına alındı.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 05:50
Bursa’da yabancı uyruklulara yer verip çalıştıran iki kişi yakalandı
EP
Esra Polat Editör

Bursa'da, kimlik bilgileri olmayan ya da başka illerde ikamet izni bulunan yabancı uyruklu 22 kişiyi barındırıp çalıştırdığı tespit edilen iki şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonun Ayrıntıları

Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Yıldırım ilçesi Çelebi Mehmet Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinde yabancı uyruklu kişilere kalacak yer sağlandığı ve bu kişilerin aynı iş yerinde çalıştırıldığı bilgisini aldı. Dün belirlenen adrese yapılan operasyon sonucunda yabancı uyruklu 22 kişi yakalandı.

Yakalanan Şahısların Durumu

Yakalanan 22 kişiden 14'ünün kimlik bilgisi olmadığı, 2 kişinin farklı illerde kayıtlı olup izin almadan ayrıldığı, 6 kişinin ise Bursa'da geçici koruma kimlik belgelerine sahip olduğu belirlendi. Yabancı uyruklu kişiler ifadelerinin ardından İl Göç İdaresi ekiplerine teslim edildi.

Şüpheliler Gözaltına Alındı

Bu kişilere kalacak yer temin eden ve iş yerinde çalıştırdığı tespit edilen şüpheliler İ.H. ve T.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa