İsrail, Gazze Şeridine çok sayıda saldırı gerçekleştirdi

İsrail'in Gazze Şeridi'nde çok sayıda noktaya düzenlediği saldırılarda 50 Filistinli öldü. Bölgeden son bilgiler ve detaylar haberimizde...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 06:30
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 06:30
İsrail, Gazze Şeridine çok sayıda saldırı gerçekleştirdi
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzey, güney ve orta kesimlerinde düzenlediği hava ve kara saldırılarında 50 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

El-Bureyc Mülteci Kampı'nda Hava Saldırıları

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin orta kesiminde yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı'ndaki El-Furkan Camisi yakınlarındaki bir çadıra insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti. Aynı kampta düzenlenen diğer iki hava saldırısında 5 Filistinli daha yaşamını yitirdi, 18 kişi ise yaralandı.

Kuzeydeki Saldırılar

Kuzeydeki Gazze kentinden orta kesimlere göç etmeye çalışan bir Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanarak El-Avde Hastanesi'ne kaldırıldı. Gazze'nin Et-Tuffah Mahallesi'nde Ebu Acve ailesinin evine düzenlenen saldırıda 1 kişi, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde 1 kişi ve Es-Saftavi bölgesindeki bir eve düzenlenen saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi.

Beyt Lahiya ve Cibaliya Mülteci Kamplarındaki Saldırılar

Beyt Lahiya kentinde El-Hulu ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Ebu Şerh Kavşağı'na yapılan saldırıda ise 1 kadın yaşamını yitirdi. Bi'r en-Nace bölgesine düzenlenen hava saldırısında 5 Filistinli öldü.

Güneydeki Han Yunus ve Refah Saldırıları

Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan kasabasına düzenlenen topçu ateşi sonucu 1 kız çocuğu hayatını kaybederken, 1 kadın yaralandı. Aynı bölgede İsrail helikopterlerinden açılan yoğun ateş nedeniyle tahliye çağrıları yapıldı ve yoğun bir göç hareketi başladı.

Refah kentinde İsrail savaş uçakları tarafından El-Mirac bölgesinde Ebu Maşi ailesinin evi hedef alınarak 8 kişi öldürüldü. Hırbet el-Ades bölgesinde En-Nahhal ailesinin evine yönelik saldırıda ise 1 Filistinli hayatını kaybetti, El-Berki ailesinin evine düzenlenen saldırıda ise 4 kişi yaralandı.

Saldırılar Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, bölgede sivillere yönelik tahliye çağrıları ve çatışmaların şiddeti giderek artıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa