İsrail'de siteler hacklendi iddiası...

Kassam sözcüsünün çağrısının ardından İsrail kanallarında yer alan haberlerde İsrail'deki spor sitelerinin hacklendiği iddia edildi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 07:10
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 07:10
İsrail'de siteler hacklendi iddiası...
EP
Esra Polat Editör

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir mesajda, Filistin halkı ve direnişini destekleyen elektronik savaş uzmanlarına, İsrail'e yönelik geniş çaplı siber saldırılar düzenlemeleri çağrısında bulundu. Bu çağrının, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarının birinci yılı dolayısıyla yapıldığı belirtildi.

İsrail'deki Spor Kulüplerine ve Federasyonlara Hacker Saldırısı

İsrail Kanal 14 Televizyonu'nun haberine göre, hackerlar İsrail'deki büyük spor kulüpleri ve federasyonların internet sitelerine saldırılar düzenledi. Hacklenen siteler arasında Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Rishon Lezion, Hapoel Beersheba futbol kulüpleri ile basketbol, hentbol ve yüzme federasyonlarının siteleri yer aldı.

Hacklenen Sitelerde Görülen Mesajlar

Hacklenen sitelerde arka planda Mescid-i Aksa'nın görüntüsü yer alırken, üzerinde "Sonsuza Kadar Gazze" (GAZA 4 EVER) ve "Savaş başladı, hazırlanın" yazıları görüldü. Ayrıca sitelere Ebu Ubeyde'nin resmi de eklendi. Sitelerdeki bu içerikler kısa süre sonra kaldırıldı, ancak saldırının neden olduğu hasarın boyutunun henüz belirlenemediği bildirildi.

Siber Savaşın Yeni Cephesi

Ebu Ubeyde, 7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, İsrail'e karşı her alanda mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti ve elektronik savaş uzmanlarını, siber saldırılarla bu mücadeleye katılmaya davet etti. Bu açıklamanın ardından, İsrail'deki spor sitelerine yönelik bu saldırıların gerçekleştiği iddia ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa