ABD'de peş peşe tahliye emirleri geliyor...

ABD'de, Florida'ya yaklaşan Milton Kasırgası'nın şiddetinin 5'inci kategoriye yükseldiği bildirildi. İşte bölgede son durum...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 08:15
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 08:15
ABD'de peş peşe tahliye emirleri geliyor...
EP
Esra Polat Editör

ABD'nin Florida eyaleti, yaklaşan Milton Kasırgası'nın kategori 5'e yükselmesinin ardından acil tahliye kararları almaya başladı. Florida Acil Durum Yönetimi'nin başındaki Kevin Guthrie, eyalet sakinlerine yaptığı uyarıda, özellikle Tampa Körfezi bölgesinde yaşayanların derhal tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Guthrie, bölgenin hızla terk edilmesi durumunda, yükselen dalgaların neden olacağı can kayıplarının önlenebileceğini vurguladı.

Tahliye Emri ve Önlemler

Yetkililer, tahliye emrinin Florida'nın 50'den fazla ilçesini kapsadığını ve bölge sakinlerine birkaç günlük su, yiyecek, ilaç ve diğer gerekli malzemelerden oluşan afet çantası hazırlamaları gerektiğini duyurdu. Ulusal Kasırga Merkezi, Milton Kasırgası'nın Meksika Körfezi üzerinde hızla güçlenmeye devam ettiğini ve çarşamba akşamı Florida'ya ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Tahminlere göre kasırga, Tampa Körfezi gibi taşkın riski taşıyan bölgelerde 3 metreyi aşan yıkıcı dalgalar oluşturabilir. Orlando Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere bazı havalimanlarının uçuşlara kapatılması planlanıyor.

Kasırganın Gücü ve Etkileri

Saatte 180 mile (yaklaşık 290 kilometre) ulaşan rüzgar hızıyla Milton Kasırgası, Florida için büyük bir tehdit oluşturuyor. Kasırga Merkezi'ne göre, Milton, Batı-Orta Florida'yı kayıtlara geçen en yıkıcı kasırgalardan biri olarak vurma potansiyeline sahip.

ABD Başkanı Joe Biden, Florida'nın kuzeybatısını vuran ve hâlâ etkileri devam eden Helene Kasırgası'nın ardından, Milton için acil durum ilan etti.

Helene Kasırgası'nın Ardından Gelen Tehdit

Milton Kasırgası'nın Florida'yı vurması beklenirken, eyalet Helene Kasırgası'nın yaralarını sarmaya çalışıyor. 26 Eylül'de Florida'yı 225 kilometre hızla vuran Helene Kasırgası, Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee'de de etkili olmuştu. 1,2 milyondan fazla ev ve iş yeri elektriksiz kalmış, toplamda 227 kişi hayatını kaybetmişti.

Helene'nin ardından Florida'yı vuracak olan Milton Kasırgası için alınan tahliye ve güvenlik önlemleri, bölgede can ve mal kaybını en aza indirmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa