İsrail asker kaybetmeye devam ediyor

İsrail ordusu, Gazze'de bir askerinin daha öldüğünü duyurdu. Lübnan'da da bir askerin yaralandığı bilgisi verildi...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 08:40
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 08:40
İsrail asker kaybetmeye devam ediyor
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Filistinli direniş gruplarıyla yaşanan çatışmalarda bir askerinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Ordunun yaptığı açıklamaya göre, Bislah Tugayı 17. Taburu'nda görev yapan Çavuş Noam Israel Abdu, pazartesi günü Gazze'nin kuzeyinde meydana gelen çatışmalarda öldü. Aynı çatışmada bir başka İsrail askeri de ağır yaralandı.

Lübnan Sınırında Yaralanma

Ordunun bir diğer açıklamasında, Lübnan'ın güneyinde yaşanan çatışmalarda da bir askerin ağır yaralandığı bildirildi, ancak olayla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Çatışmaların Bilançosu

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana, İsrail ordusu 349'u karadan işgal operasyonları sırasında olmak üzere toplamda 730 askerini kaybetti. Gazze'de süregelen şiddetli çatışmalar, bölgede tansiyonu artırmaya devam ediyor.

Lübnan'dan İsrail'e füze saldırısı

İsrail ordusu, Lübnan'dan fırlatılan 5 füzenin İsrail'in orta kesimindeki Büyük Tel Aviv bölgesine doğru geldiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Tel Aviv'in birçok noktasında uyarı sirenlerinin çalmasının ardından füzelerin tespit edildiği ve bu saldırıların bir kısmının etkisiz hale getirildiği, diğer füzelerin ise açık araziye düştüğü belirtildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, etkisiz hale getirilen füzelerden birinin şarapnel parçaları, Petah Tikva kentindeki bir mezarlıkta yangına yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Bu olay, pazartesi sabah saatlerinden bu yana İsrail'in orta kesiminde gerçekleşen üçüncü füze saldırısı oldu. Füze saldırıları bölgede ciddi bir tehdit oluştururken, İsrail ordusu saldırılara karşı savunma tedbirlerini artırmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa