TBMM'de İsrail başlıklı kapalı oturum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye" sözlerin ardından CHP'nin talebi üzerine bugün TBMM'de kapalı oturum yapılacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 08:47
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 16:30
TBMM'de İsrail başlıklı kapalı oturum
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail üzerinden uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın Türkiye'nin yanı başında olduğunu ve kayıtsız kalınamayacağını belirterek İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

Erdoğan cümlesinde, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır." ifadeleriyle dikkat çekti.

Türkiye olarak devlet terörüne karşı duracaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı, "Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir." dedi.

Erdoğan’ın "İsrail’in hedefinde Türkiye de var" açıklaması sonrasında, CHP bu konunun ciddi şekilde ele alınması gerektiğini belirterek Meclis'te kapalı oturum yapılmasını talep etti. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, talebin ardından alınan karar doğrultusunda bugünü işaret ederek mecliste kapalı oturumun gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bilgilendirme yapacak. 

Kapalı oturum nedeniyle Genel Kurul salonuna dinleyici ve gazeteci alınmayacak. Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek. 

İsrail'in Lübnan'a yönelik işgal girişimi ve bölgede yaşanan diğer gelişmelerin değerlendirileceği TBMM Genel Kurulu kapalı oturumu için, Genel Kurul hizasında yer alan basın büroları, çalışanlar dışarı çıkarılarak kapıları tek tek kilitlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa