İsrail'den flaş Hizbullah açıklaması: Karargah başkanı öldürüldü

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırıları kapsamında Hizbullah Karargah Başkanı Sühely Hüseyin Hüseyni'nin öldürüldüğüne dair açıklamada bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 08:56
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 12:02
İsrail'den flaş Hizbullah açıklaması: Karargah başkanı öldürüldü
AA
Kaynak AA

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik saldırıları devam ediyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünün dünya genelindeki yankıları sürerken İsrail ordusu tarafından yapılan son açıklamaya göre, Hizbullah'ın üst düzey yetkililerinden biri daha hava saldırıları ile öldürüldü.

İsrail'in Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırılarda öldürülen üst düzey yetkilinin Hizbullah Karargah Başkanı Sühely Hüseyin Hüseyni olduğu bildirildi.

Ne olmuştu?

İsrail ordusu, dün gece saatlerinde Beyrut'a düzenlediği saldırı ile Hizbullah'ın istihbarat karargahını hedef aldığını ileri sürmüştü. Saldırıya dair açıklamada bulunan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, hem Beyrut'a hem de ülkenin diğer noktalarına ve Bekaa Vadisi'ne hava saldırısı düzenlendiğini belirtmişti.

Andraee, buralarda bir fırlatma sahasının, silah üretim tesislerinin ve diğer askerî altyapının savaş uçakları ile vurulduğunu aktarmıştı. İsrail Ordu Sözcüsü, aynı zamanda Lübnan'ın güneyinde 70'in üstünde hava saldırısı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

Adraee, söz konusu saldırılardan önce başkent Beyrut'un güneyinde bulunan ve Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen bazı noktalara dair saldırı tehditlerinde bulunmuş ve bu tehditlerin ardından patlamaların gerçekleştiği görülmüştü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa