Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türkler yarın tahliye edilecek

İsrail'in son dönemde peş peşe saldırılar ile hedef aldığı Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesi yarın yapılacak.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 09:00
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 10:05
Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türkler yarın tahliye edilecek
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken buradan ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Söz konusu gelişmeyi ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli duyurdu.

"9 Ekim'de deniz yolu ile tahliye edilecekler"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Lübnan'ı terk etmek için başvuruda bulunan Türk vatandaşlarının 9 Ekim'de deniz yolu ile tahliye edileceklerini duyurdu. Bu kapsamda Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yolcu edilmesinin beklendiğini ifade eden Keçeli, gemilerin toplam kapasitesinin neredeyse 2 bin yolcu olduğunu belirtti.

"Tahliye süreci önümüzdeki günlerde de devam edebilir"

Keçeli, Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesine ilişkin ayrıntıların şimdiye dek Konsolosluk Çağrı Merkezi ile irtibat kurmuş olan kişiler ile paylaşılacağını dile getirirken gerekli durumlarda tahliye sürecinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini aktardı.

"Gemilerimiz Lübnan'a insani yardımları ulaştıracak"

Lübnan'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye varmalarının ardından ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarının giderilmesi için hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Keçeli, tahliye işlemleri için görevlendirilen gemilerin aynı zamanda Lübnan'a insani yardımları ulaştıracağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa