Maduro'dan "Özgür Filistin" çağrısı!

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "Özgür Filistin" çağrısında bulundu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert ifadelerle kınadı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 09:35
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 10:08
Maduro'dan ''Özgür Filistin'' çağrısı!
AA
Kaynak AA

Maduro'dan İsrail'e kınama

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirerek Filistin’in bağımsızlığına destek çağrısında bulundu.

"Filistin halkıyla dayanışma içindeyiz"

Bir radyo kanalına konuşan Maduro, Filistin halkına olan desteğini vurgulayarak, Filistin’in özgürleşmesi gerektiğini ifade etti. İsrail’in Gazze’de bir yılı aşkındır devam eden saldırılarının “soykırım” boyutuna ulaştığını söyleyen Maduro, bu mücadelenin faşizme ve sömürgeciliğe karşı verilen bir savaş olduğunu belirtti.

ABD ve İngiltere'ye suçlama

Orta Doğu'daki şiddetin arkasında ABD ve İngiltere’nin olduğunu iddia eden Maduro, “Filistin, insanlığın anavatanıdır” diyerek, bölgedeki çatışmalardan Batı ülkelerini sorumlu tuttu. Maduro, Filistin'in dini ve kültürel birliğin merkezi olduğunu ve sömürgeci güçlerin Filistin’i hedef aldığını belirtti.

Venezuela halkı Filistin’in yanında

Maduro, Venezuela halkının her zaman Filistin’in yanında olacağını ifade ederek, “Filistin’i haklı davasında yalnız bırakmayacağız” dedi.

Filistin ile dayanışma etkinliği

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello ve Ulusal Başsavcı Tarek William Saab, Avila Ulusal Parkı’nda düzenlenen “Filistin ile Dayanışma Etkinliği”ne katılarak İsrail’e tepki gösterdi. Cabello ve Saab, konuşmalarında Filistin’e desteği yineledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa