Beyoğlu Belediyesi'ne LGBT üyesi koordinatör

İstanbul, Beyoğlu Belediyesi tarafından LGBT üyesi olduğu öne sürülen bir kişi, Anaokullarından Sorumlu Koordinatör olarak görevlendirildi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 09:41
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 11:11
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

CHP'li Beyoğlu Belediyesi geçtiğimiz günler vatandaşa asansör engeliyle gündeme geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde seçmenden yüzde 50'ye yakın bir oy ala  İnan Güney, ilçesinin  belediye başkanı oldu. O günden sonra ulaşılması zor hale gelen Güney  kendini adeta halka kapattı.

CHP’li Beyoğlu Belediyesi’nde asansörlere başkanlık makamına çıkışları engellemek üzere kartlı sistem takıldı.  Makama çıkışın olmadığı video sosyal medyada tepkilere neden olurken belediye ile ilgili yeni bir iddia gündemde yerini aldı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları'nda 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu' başkanlığı yapan Kerem Kitay, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in oluruyla Anaokullarından Sorumlu Koordinatör olarak görevlendirildi. 

Koordinatörlük görevine atanan Kitay'ın LGBT topluluğu üyesi olduğu ve Instagram hesabında bağlı bulunduğu LGBT topluluğunun linkinin yer aldığı öne sürüldü.

İnternet sitesine gidildiğinde Mahu adı verilen bu topluluğun kendilerini "aşırı cinsel enerjilerini para karşılığında yeni doğan bebeğe veya damat ve geline iyi şans, sağlık, doğurganlık ve mutluluk getirebilen, eğer kendilerine hiç para verilmezse, herkese büyü yapabilen transseksüel kastı" olarak tanımlar yer alıyor. 

Meclis'te tepki gördü

Beyoğlu Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında AK Partili Meclis üyeleri LGBT üyesi olduğu öne sürülen Keram Kitay'ın Anaokullarından Sorumlu Koordinatörlüğe atanmasına tepki gösterdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa