Harran Üniversitesinden cinsel istismar ve fuhuş iddialarına yanıt!

Cinsel istismar ve fuhuş iddiaları ile çalkalanan Harran Üniversitesinden söz konusu iddialara ilişkin yanıt geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 09:44
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 10:02
Harran Üniversitesinden cinsel istismar ve fuhuş iddialarına yanıt!
AA
Kaynak AA

Harran Üniversitesi, cinsel istismar ve fuhuş iddiaları ile çalkalanıyor. Söz konusu üniversitede yüksek lisans eğitimi gören kadın öğrencilerin cinsel istismara maruz kaldıkları ve hatta kendilerine zorla fuhuş yaptırıldığı ileri sürülüyor.

Konuya dair yazılı açıklamada bulunan Harran Üniversitesi, bu iddialara dair soruşturma komisyonunun oluşturulduğunu ifade etti. Açıklamada, çeşitli sosyal medya hesaplarında ve basın yayın organlarında Harran Üniversitesine dair ortaya atılan iddiaların herhangi bir dayanağının olmadığı ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"İddialar, boşanma aşamasında olan personelden kaynaklanıyor"

İddiaların "mesnetsiz" olduğu vurgulanan açıklamada, bu iddialar ile üniversiteye yönelik sistemli bir karalama kampanyası yürütüldüğü kaydedildi. Açıklamada, iddiaların kaynağı olarak "boşanma aşamasında olan personelin kişisel yaşamlarına dair karşılıklı suçlamaları" gösterildi.

"Soruşturma komisyonu kuruldu"

Yine de iddiaların rektörlüğe ulaşmasının ardından hızlı bir şekilde soruşturma komisyonunun kurulduğu ve meselenin hassas bir şekilde değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şu anda soruşturmanın sürdüğü ve gizlilik nedeniyle kamuoyu ile herhangi bir paylaşım yapılamadığı aktarıldı.

"Soruşturma neticesinde gerekli bilgilendirme yapılacak"

Açıklamada, iddiaların Harran Üniversitesini ilgilendiren taraflarına ilişkin gerekli bilgilendirmenin ise soruşturma neticesinde paylaşılacağı belirtildi. Harran Üniversitesinden kurumsal olarak yapılacak açıklamaların haricindeki söylentilere kulak asılmaması için çağrıda bulunulan açıklamada, "karalama kampanyasına dahil olan ve sahte haberler ile üniversiteyi hedef alan" sosyal medya hesaplarına ve basın yayın organlarına ilişkin hukuki sürecin başlatılacağı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa