MİT, PKK/YPJ'nin sözde sorumlularından Hezal Belg'i etkisizleştirdi

MİT, Türkiye'de canlı bomba eylemi planladığı saptanan PKK/YPJ terör örgütünün sözde sorumlularından olan Hezal Belge'yi etkisiz duruma getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 09:59
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 11:14
MİT, PKK/YPJ'nin sözde sorumlularından Hezal Belg'i etkisizleştirdi
AA
Kaynak AA

MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı), Türkiye'de sansasyonel bir canlı bombalı terör saldırısı planladığı belirlenen PKK/YPJ bölücü terör örgütünün sözde sorumlularından olan Hezal Belge'yi, Suriye'de, Amude bölgesinde etkisiz duruma getirdi.

MİT’ten PKK/YPJ'ye yönelik nokta operasyonu: Sözde sorumlu etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPJ'nin Türkiye'de planladığı canlı bomba saldırısını önlemek amacıyla, örgütün Suriye'nin Amude bölgesindeki sözde sorumlusu Hezal Belge'yi etkisiz hale getirdi.

Canlı bomba planı ortaya çıkarıldı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, MİT’in istihbarat çalışmaları sonucunda, "Jinda Gundikramo" kod adlı terörist Hezal Belge'nin, Türkiye’de canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı tespit edildi. Belge, Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alıyordu.

Türkiye’deki saldırıları ertelemek zorunda kaldı

Terörist Belge’nin, daha önce Türkiye'de planladığı birçok saldırıyı, güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sebebiyle gerçekleştiremediği ve sürekli ertelediği belirlendi. Son olarak, MİT’in nokta operasyonuyla Suriye’nin Amude bölgesinde etkisiz hale getirildi.

Belge’nin örgüt içindeki geçmişi

2004 yılında örgütün kırsal kadrolarına katılan Hezal Belge, PKK/KCK'nın Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerinde uzun yıllar yer aldı. Daha sonra Suriye'ye geçerek, burada PKK/YPJ'nin üst düzey sorumlularından biri olarak görev yaptı. 2021'de bir çatışmada yaralanan Belge, tedavisinin ardından faaliyetlerine devam etti.

Suriye’de örgütlenme çabaları

Belge'nin, Suriye'de halkı örgütlemeye çalışarak, terör örgütüne yeni katılımlar sağlamaya çalıştığı da öğrenildi. Son görev yeri olan Amude'de, örgütün bu bölgedeki sözde sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

Bu operasyonla birlikte, MİT’in Türkiye'ye yönelik tehdit oluşturan teröristlere karşı yurt dışındaki faaliyetlerine devam ettiği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa