Kayıp üniversiteli Rojin'i, deprem köpekleri de arıyor!

Van'da 11 gün önce kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarına deprem bölgesinde görev yapan köpekler dahil edildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 10:25
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 10:56
Kayıp üniversiteli Rojin'i, deprem köpekleri de arıyor!
DHA
Kaynak DHA

Van’da kayıp öğrenci Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 11’inci gününde

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in (21) arama çalışmaları, 11’inci gününe girdi. Arama kurtarma ekipleri, eğitimli köpekler ve teknolojik cihazlarla genç kızdan iz arıyor.

Van Gölü Sahili'nde kayboldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan Kabaiş, 27 Eylül’de yurttan çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Akşam saatlerinde çakıl taşı toplamak amacıyla Van Gölü Sahili’ne gittiğini belirten genç kızdan bir daha haber alınamadı. Arkadaşları, Kabaiş’e 28 Eylül’de ulaşamayınca polise başvurdu.

Eşyaları sahilde bulundu

Ekipler, Kabaiş’in eşyalarını Van Gölü Sahili’nde buldu. Sahilde cep telefonu, kulaklık, su ve kek bulan ekipler, Kabaiş’in telefonunun incelemeye alındığını bildirdi. Ancak, telefonun şifreli olması nedeniyle henüz detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Geniş çaplı arama çalışmaları sürüyor

Polis, jandarma ve AFAD ekipleri, göl üzerinde botlar ve helikopter desteğiyle arama çalışması yapıyor. Çanakkale’den getirilen sonar cihazları ile jandarma ve polis tarafından kullanılan su altı görüntüleme sistemleri, Rojin’e ait iz arıyor. Eğitimli arama köpekleri ve termal kameralı drone’lar da arama çalışmalarında görev alıyor. Kaçırılma ihtimalini değerlendiren ekipler, Bardakçı Mahallesi ve çevresinde de arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yetkililer, Kabaiş’in bulunabilmesi için çalışmaların kesintisiz olarak sürdüğünü belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa