Arçelik'ten dev yatırım! Bangladeş'te üretim için start verildi

Arçelik tarafından yapılan açıklamaya göre, beyaz eşya üreticisinin Bangladeş'te bulunan yeni fabrikası üretime başladı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 10:33
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 10:54
Arçelik'ten dev yatırım! Bangladeş'te üretim için start verildi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Türkiye merkezli beyaz eşya ve teknoloji şirketi Arçelik'ten önemli bir yatırım hamlesi geldi. 78 milyon dolar değerinde bir yatırım ile Bangladeş'te fabrika kuran Arçelik, söz konusu fabrikanın üretime başladığını açıkladı. 

Arçelik tarafından KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) konuya dair bildirim yapıldı. Bildirimde Arçelik'in geçmiş faaliyet raporlarında aktarılan yatırım sürecine işaret edildi ve Bangladeş'in Dakka kentindeki yeni fabrikanın üretim sürecine başladığı kaydedildi. Fabrikada klima, çamaşır makinesi, televizyon, buzdolabı ve diğer büyük ev aletlerinin üretiminin yapılacağı paylaşıldı.

Bangladeş'teki Arçelik fabrikasının 78 milyon dolar yatırım ile kurulduğu öğrenildi. Bu fabrikanın 135.000 metrekarelik toplam alana sahip olduğu belirtildi. Öte yandan, 77.000 metrekarelik kapalı alana sahip olduğu aktarıldı.

Fabrikanın öncelikle buzdolabı üretimi ile faaliyetlerine başladığı kaydedildi. Şu ada fabrikanın senelik buzdolabı üretim kapasitesi 750.000 adet olarak paylaşıldı.

4.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor

Bangladeş'teki Arçelik fabrikası, genel olarak iç piyasaya satış gerçekleştirecek. Üretim bakımından tam kapasite ile faaliyet göstermesi halinde fabrikanın, 4.000 kişiye kadar istihdam sağlayacağı tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa