Bahçeli'den siyasette normalleşme açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında DEM Parti ve İsrail ile ilgili açıklamalara bulundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 10:54
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 11:58
Bahçeli'den siyasette normalleşme açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüde gündeme dair konuları değerlendirdi. 

"Uzattığım el teröre cephe alın teklifidir"

Meclis'in yeni yasama dönemi açılışında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi milletvekillerinin elini sıkması hakkında konuşan Bahçeli, DEM'e uzattığı elin milli birlik ve kardeşlik mesajı olduğunu söyledi. Bahçeli, "uzattığım el, 'Türkiye partisi olun' 'Gelin teröre cephe alın' temenni ve teklifidir." ifadelerini kullandı.

Siyasette yer alan partilerle bir sorunlarının olmadığı dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin bekası için birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini savundu.

Özel'e yapılan FETÖ taktikleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili geçen hafta ortaya atılan özel hayatla ilgili iddialara sert açıklamalarla değinen MHP Lideri, FETÖ taktiklerinin karşısında olduklarını, karalama kampanyalarının yok hükmünde olduğunu vurguladı.

"Mesele Beyrut değil Ankara'dır"

İsrail'in Gazze ve Beyrut'ta sürdürdüğü soykırım ve saldırganlığı ile ilgili konuşan Bahçeli'den dikkat çeken açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin yeni yasama yılının açılış konuşmasında  "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye" sözlerine atıfta bulunan Bahçeli, asıl meselenin Beyrut olmadığını hedefin Türkiye ve Ankara olduğunu yineledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüden Birleşmiş Milletlere seslenerek, İsrail'i durdurmaları için çağrıda bulundu.

"Şiddete boyun eğmek düşüncesi olamaz"

Bahçeli'nin bir diğer gündeminde son günlerde kadınlara yönelik artan şiddet olayları da vardı. Bahçeli, cezaların arttırılması gerektiğinin altını çizdi. Şiddete boyun eğmek gibi bir düşüncenin olamayacağını belirten MHP Lideri, uyuşturucu kullanım yaşına da dikkat çekti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa