Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Keçiören'de park açacak

Ankara Keçiören'de yapılan "Kıbrıs Barış Harekatı Parkı"nın açılışına KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katılacak.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 10:59
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 11:07
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Keçiören'de park açacak
MP
Mevlüt Peker Editör

Keçiören’de “Kıbrıs Barış Harekâtı Parkı” Açılıyor

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Sancaktepe Mahallesi'nde inşa edilen “Kıbrıs Barış Harekâtı Parkı” 8 Ekim 2024’te düzenlenecek törenle açılıyor. Keçiören Belediyesi tarafından yapılan parkın açılışına KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katılacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Keçiören’de

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek açılış törenine, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte ABB (Ankara Büyükşehir Belediye) Başkanı Mansur Yavaş da katılacak. Tören, saat 16.30'da Sancaktepe Mahallesi, 1629 Sokak’ta başlayacak.

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın Anısına

“Kıbrıs Barış Harekâtı” adını taşıyan park, Kıbrıs’ta barışı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen harekâtın hatırasını yaşatmayı hedefliyor. Açılış töreni, Türkiye ile KKTC arasındaki dostluk ve dayanışmayı bir kez daha gözler önüne serecek.

Açılışa tüm basın mensupları davet edilirken, parkın açılışının bölgeye yeni bir sosyal alan kazandırması bekleniyor.

Kıbrıs Barış Harekatı

Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974'te Türkiye tarafından düzenlenen ve adadaki Türk toplumunu korumak amacıyla yapılan askeri bir operasyon. Bu harekât, Yunanistan destekli bir darbenin ardından Kıbrıs'taki siyasi istikrarı yeniden sağlamak için gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda adanın kuzeyinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurulmuş ve Kıbrıs Türk toplumu güvence altına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa