AB: Ukrayna'ya destek vermezsek 15 günde savaş sona erer!

AB (Avrupa Birliği) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'ya destek vermemeleri halinde Rusya ile savaşın 15 günde sonlanacağını ifade etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 10:59
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 11:20
AB: Ukrayna'ya destek vermezsek 15 günde savaş sona erer!
AA
Kaynak AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da özel bir askerî operasyon başlatıldığının duyurulması üzerine iki ülke arasında başlayan çatışmalar halen devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan süreç, her iki tarafta da birçok can kaybının yaşanmasına neden oluyor.

AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'dan söz konusu savaşa dair önemli bir değerlendirme geldi. Borrell, Batı ülkeleri olarak Ukrayna'ya destek vermemeleri halinde Rusya ile savaşın 15 günde sonlanacağını fakat böyle bir durumda Putin'in amaçlarına ulaşmış olacağını dile getirdi.

"Savaşın nasıl sonlanacağı önemli"

"20minutos" haber sitesine açıklamada bulunan Borrell, Ukraynalılar dahil olmak üzere çok sayıda kişinin savaşın derhal sonlanmasından yana olduğunu ifade etti. Borrell, burada asıl önemli olan meselenin "Rusya-Ukrayna savaşının nasıl sonlanacağı" olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Ukrayna'nın ve Avrupa'nın güvenliği riske girebilir"

Putin'in amaçlarına ulaşması halinde Ukrayna'nın ve Avrupa'nın güvenliğinin riske gireceğine dikkat çeken Borrell, vakti geldiğinde Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine uygun şartlarda görüşmelerin gerçekleştirilebilmesi için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi.

AB (Avrupa Birliği) Yüksek Temsilcisi olarak beş senedir görev başında olan Borrell, şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa