Zayn Sofuoğlu "babası gibi" dünya şampiyonu olmak istiyor

Minik motosikletçi Zayn Sofuoğlu, babası Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonluğu hedefliyor. Hedefine ulaşırsa Türk bayrağı ile tur atacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 11:23
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 11:57
AA
Kaynak AA

Zayn’ın hedefi dünya şampiyonluğu

Kenan Sofuoğlu’nun oğlu 5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, bu yıl ilk kez Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda 50cc kategorisinde yarışlara katılarak tüm ayaklarda birinci oldu ve şampiyonluk kazandı. Babası Kenan Sofuoğlu ile birlikte açıklama yapan Zayn, dünya şampiyonasında Türk bayrağını dalgalandırmayı hedeflediğini belirtti. “Babam gibi dünya şampiyonu olacağım ve Türk bayrağıyla tur atacağım” diyen Zayn, karting şampiyonasında da başarılı olmak istediğini ifade etti.

Kenan Sofuoğlu: “Zayn çok çalışıyor ve kendini zorluyor”

Kenan Sofuoğlu, oğlunun yarışlardaki hırsına dikkat çekerek, “Zayn gerçekten çok çalışıyor ve bazen kendini fazlasıyla zorluyor. Pistte rekor kırmak için çok hırslı” dedi. Zayn’ın küçük yaşta motor kullanmaya başladığını ifade eden Sofuoğlu, oğlunun sporda ilerlemesini ve gelecekte Toprak Razgatlıoğlu gibi büyük başarılara imza atmasını hedeflediklerini belirtti.

Kenarda izlemek daha zor

Kenan Sofuoğlu, yarışları izlerken yaşadığı heyecanı vurgularken, “Kenarda izlemek yarışmaktan daha zor. Işıklar sönüp yarış başladığında stres başlıyor, çünkü onun yanında olamıyorsunuz” dedi. Sofuoğlu, Zayn’ın motor sporlarına ilgisinin Türkiye'de birçok aileyi ve çocuğu motive ettiğini belirterek, motor sporlarında Türkiye’nin daha iyi yerlere geleceğini vurguladı.

Formula 1 hedefi

Sofuoğlu, motor sporlarında ülke olarak daha ileri seviyelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Motosiklette dünya şampiyonluklarımız var, ancak otomobilin zirvesi Formula 1. İnşallah, Türkiye’den bir sporcuyu Formula 1'de zirveye çıkaracağız. Bu Zayn olur mu, bilmiyorum ama çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa