Sincan Belediyesinden okul kantinlerine denetim!

Sincan Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, ilçede yer alan okulların kantinlerinde denetim gerçekleştiriyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 13:07
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 13:38
Sincan Belediyesinden okul kantinlerine denetim!
Ecem Çetin Muhabir

2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. Milyonlarca öğrenci, sıralarına, öğretmenlerine ve derslerine kavuştu. 

Öğrencilere birçok konuda destek sunan Sincan Belediyesi, öğrencilerin sağlığı konusunda da çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Kantinlerde sıkı denetim

Belediyeye bağlı zabıta ekipleri, öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda beslenmelerini sağlamak amacıyla okullardaki kantin denetimlerini artırdı. 

Yapılan denetimlerde, kantinlerdeki gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, hijyen koşulları ve ilgili mevzuata uyulup uyulmadığı titizlikle incelendi. Tespit edilen eksiklikler konusunda kantin yetkilileri uyarıldı ve gerekli önlemlerin alınması istendi.

Kantin denetimleri okul yönetimi ile iş birliği içerisinde sürdürülüyor

Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelindeki okullarda yürüttüğü kantin denetimlerini okul yönetimi ile iş birliği içerisinde sürdürüyor. Denetimlerde, Bakanlık tarafından satışı yasaklanan ürünler kontrol ediliyor ve öğrencilerin sağlığını tehdit eden herhangi bir unsur olup olmadığına dikkat ediliyor.

Denetimlerde ekipler, kantinlerde satışa sunulan ürünlerin hijyen şartları, son tüketim tarihleri, yasaklı ürünlerin varlığı, fiyat tarifeleri ve etiketler gibi önemli detayları tek tek gözden geçirdi. Ayrıca kantin işletmecileri, uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirildi ve denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceği vurgulandı.

Bu kriterlere uymayan ürünler için gerekli işlem uygulandı

Eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içeceklerin yanı sıra, satışa sunulan hazır ambalajlı ürünlerin "Okul Gıdası Logosu" taşıyıp taşımadığı kontrol edildi. Zabıta ekipleri, bu kriterlere uymayan ürünler için gerekli işlemleri uyguladı ve öğrencilerin sağlığını koruma adına sıkı bir denetim süreci yürütüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa