ABD'nin Florida Eyaleti'nde "Milton Kasırgası" paniği

ABD'nin Florida eyaletinde, Milton Kasırgası'nın "Kategori 5" seviyesine ulaşması yetkilileri alarma geçirdi. Bölgede yaşayanlar, hazırlıklarına hız verdi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 13:15
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 13:30
ABD'nin Florida Eyaleti'nde ''Milton Kasırgası'' paniği
Hakan Öksüz Editör

Florida yetkilileri, kasırganın tehlike seviyesinin artması üzerine geniş çaplı tahliye emirleri yayımladı.

Federal Afet ve Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) Florida Direktörü Kevin Guthrie, kasırganın büyük bir yıkıma yol açabileceği uyarısında bulundu. 

Dev dalgalar oluşabilir

Guthrie, basın toplantısında yaptığı açıklamada, bölgedeki halkın zamanında tahliye edilmesi halinde, kasırganın oluşturacağı dev dalgalar nedeniyle yaşanabilecek ölümlerin tamamen önlenebileceğini vurguladı.

50 ilçede acil önlem çağrısı

Florida'da en az 50 ilçede uygulanacak tahliye emriyle birlikte, eyalet sakinlerinden acil durum hazırlıkları yapmaları istendi. 

Yetkililer, halkın birkaç gün yetecek kadar yiyecek, su, ilaç ve pillerden oluşan bir afet çantası hazırlamalarını öneriyor.

Meteorologlardan uyarılar

Kasırganın hızla karaya yaklaşması, meteorologları da endişelendirdi. 

Uzmanlar, Milton Kasırgası'nın büyük zararlara yol açabileceğini belirterek, bölge sakinlerine acilen önlem almaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

Kasırganın, Florida'nın geniş bir bölgesinde etkili olması bekleniyor ve yetkililer tüm vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa