İsrail, Gazze'de su dolum noktasını vurdu! 8 Filistinli öldü

İsrail tarafından Gazze'nin güneyinde bulunan su dolum istasyonunun vurulması neticesinde 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 13:30
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 13:56
İsrail, Gazze'de su dolum noktasını vurdu! 8 Filistinli öldü
AA
Kaynak AA

Gazze'deki katliamlarına devam eden, sivillerin sığındığı eğitim kurumlarını ve hastaneleri vurmaktan asla çekinmeyen ve sivil altyapıya büyük ölçüde hasar veren İsrail, bugün Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeyinde bulunan su dolum istasyonunu keşif uçağı ile hedef aldı. Sivillerin bir arada bulunduğu bölgenin bombardımana tutulması neticesinde 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun hava saldırısı, Hirbet el-Ades bölgesinde gerçekleşti. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, su dolum noktasındaki Filistinliler hedef alındı. Terör devleti olarak nitelendirilen İsrail'in saldırısı sonucunda hem hayatını kaybedenlerin hem de yaralananların bulunduğu aktarıldı.

Hastane kaynaklarından açıklama geldi

Gazze-Avrupa Hastanesi kaynaklarından da İsrail'in saldırısına ilişkin bir açıklama geldi. Refah şehrinin kuzeyinde yer alan Hirbet el-Ades'teki saldırının sivillere yönelik düzenlendiği ve bunun üzerine Gazze-Avrupa Hastanesine 8 Filistinlinin cansız bedenlerinin getirildiği bildirildi.

İsrail, Gazze'de bir yıldır soykırım suçu işliyor. Uluslararası toplumun sessiz kalması üzerine ABD'den aldığı askerî yardımlarla cesaretlenen İsrail, Gazze'nin farkı noktalarına hava ve topçu saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

7 Ekim'den beri İsrail tarafından Gazze'ye gerçekleştirilen saldırılarda ağır bir bilanço ortaya çıktı. 41.909 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılarda 97.303 Filistinli ise yaralandı. Bunların neredeyse 17.000'inin çocuk ve 11.378'inin ise kadın olduğu ifade edildi. Enkaz altında kalan binlerce Filistinlinin olduğu da tahminler arasında.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa