İran'da 21 kişi sahte içkinden öldü

İçki tüketiminin yasak olduğu İran'da sahte içkiden ölüm yaşandı. 21 kişi metil alkol nedeniyle hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 13:46
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 13:59
İran'da 21 kişi sahte içkinden öldü
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Olay, İran'ın Mazenderan eyaletinde yaşandı.

Ülkede içki tüketimi yasak olduğu bilinirken bu yasağı delenlerde oldu. Çoğu öğrenci olan kişiler kapalı ortamda metil alkol tüketti.

Ancak bu durumun sonunda bazı canıyla ödedi. İran Öğrenci Haber Ağı paylaştığı bilgide, 284 kişinin metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurduğunu belirtti.

Yoğun bakıma alınan kişilerden 21'i hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada  Mazenderan Adli Tıp Genel Müdürü Ali Abbasi, bu ölümlerin metil alkolden kaynaklandığını ve ölenlerin 18'inin erkek, üçünün kadın olduğunu belirtti.

Mazenderan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde yapılan bir diğer açıklamada ise  bazı kişiler  görme yetisini kaybederken, 81 kişinin böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize alındığı duyuruldu.

İran'da alkol tüketimi yasak olduğundan, kaçak üretilen içkilerde bazen daha ucuz olduğu için etil alkol yerine tehlikeli olan metil alkol kullanılmakta. 

Bu durum, ölümler ve ciddi sağlık sorunlarına neden olan zehirlenmelere yol açıyor. Sahte içki tüketimi, ülkede zaman zaman bu tür trajik sonuçlara neden olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa