Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den DNA açıklaması!

Adli Tıp incelemesinde cesedin Cem Garipoğlu'na ait olduğu açıklandı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den açıklama geldi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 14:08
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 14:54
Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den DNA açıklaması!
Ecem Çetin Muhabir

2009 yılında Münevver Karabulut cinayeti, Tüm ülkede infial yarattı.

Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, olaydan 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında ise yattığı Silivri Cezaevi'nde kendini boğarak intihar ettiği açıklandı. 

Garipoğlu'nun intihar ettiğine dair resmi açıklamanın ardından, öldüğüne dair şüpheler devam etti.

Karabulut ailesinin avukatlarının başvurusu üzerine, Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi ve 10 yıl sonra mezar açılarak ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

NTV’ye konuşan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, açıklanan DNA raporuna ilişkin konuştu. 

Rapora henüz ulaşamadık 

Epözdemir, rapora henüz ulaşamadıklarını, sistemde henüz olmadığını ifade etti. Ailenin avukatı, raporla ilgili bilimsel, akademik ve hukuki değerlendirmeleri yapacaklarını söyledi.

Aile rapora itiraz edebilir 

Ailenin bakış açısının önemli olduğunu ifade eden Rezan Epözdemir, onları itiraz hakkını kullanmak istemesi üzerine rapor içeriğine itiraz yapacaklarını belirtti. 

Kemik yaşı tespitini de talep edeceklerini belirten Epözdemir, rapora ulaşamadıklarını, bilimsel bir çalışma yapamadıklarını vurguladı. 

"Üniversitelerin adli bilimsel enstitülerinde inceleme yapılmasını talep edeceğiz"

Rezan Epözdemir, şunları söyledi;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa