İsrail, Lübnan'da sağlık sistemini hedef alıyor! 65 çalışan öldü

İsrail tarafından Lübnan'ın sağlık sisteminin hedef alındığı saldırılar sonucunda 65 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 14:14
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 14:36
İsrail, Lübnan'da sağlık sistemini hedef alıyor! 65 çalışan öldü
AA
Kaynak AA

İsrail'in Lübnan'ın sağlık sistemine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle can kayıpları giderek artıyor. Konuya ilişkin son açıklama DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Lübnan Olay Müdahale Yönetici Yardımcısı Ian Clarke'den geldi. Clarke, İsrail'in hem karadan hem havadan hedef aldığı ülkede 17 Eylül gününden beri sağlık sistemine yönelik tam 16 saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu saldırılar sonucunda 65 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini duyuran Clarke, 40 sağlık çalışanının ise yaralı olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.

BM (Birleşmiş Milletler) Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında konuşan Clarke, Lübnan'da sağlık sistemine yönelik düzenlenen yoğun saldırılar nedeniyle endişelendiklerini söyledi. Clarke, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

96 sağlık ocağı kapanırken 5 hastane hizmet dışı kaldı

Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlenen saldırılar sebebiyle 96 sağlık ocağının kapandığını aktaran Clarke, 5 hastanenin de çeşitli hasarlar sebebiyle hizmet dışı kaldığını dile getirdi. Clarke, bölgede bulunan 4 hastanenin kısmi olarak boşaltıldığını ifade ederken acil servislerin ise oldukça kısıtlı bir kapasiteyle faaliyetlerine devam ettiğini kaydetti.

"Yerinden edilenler salgın hastalık riskine maruz kalıyor"

Kritik durumda olan kanser hastalarının ve diyaliz hastalarının farklı hastanelere nakledildiğini de paylaşan Clarke, ülkede yerinden edilen sivil sayısının hızlı bir şekilde artış gösterdiğine dikkat çekti. Clarke, bu kişilerin salgın hastalık tehlikesi ile karşılaştığını aktardı.

"Sağlık sistemi ile ilgili problemler daha da derinleşiyor"

Lübnan'da yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlık sebebiyle sağlık sisteminin olumsuz yönde etkilendiğini hatırlatan Clarke, son dönemde yaşanan saldırıların söz konusu sisteme ilişkin problemleri daha da derinleştirdiğini vurguladı. 

Clarke, DSÖ'nün (Dünya Sağlık Örgütü) tüm güçlüklere rağmen Lübnan Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon halinde çalıştığını ve onlara destek verdiğini de sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa