Hizbullah: İsrail ile çatışmak istiyoruz, silahlarımızı bırakmıyoruz!

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, İsrail ordusu ile çatışmak istediklerini ve silahlarını bırakmayacaklarını söyledi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 14:41
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 15:28
Hizbullah: İsrail ile çatışmak istiyoruz, silahlarımızı bırakmıyoruz!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u bombardımana tutmaya devam ediyor. Hizbullah hedeflerine yönelik saldırılar düzenleyeceğini ileri süren İsrail ordusu, sadece bu hedefleri değil sivilleri de vuruyor. Çok sayıda sivilin bu saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kaldığı ve insani yardıma muhtaç hale geldiği görüyor.

Orta Doğu'daki gerginlik her geçen gün biraz daha artarken İsrail ordusunun Lübnan'daki saldırılarının ne zamana kadar süreceği merak ediliyor. Kalıcı ateşkes çağrılarına rağmen İsrail, Lübnan'ın güneyini yoğun hava saldırıları ile hedef alırken kara saldırılarını da aynı anda gerçekleştiriyor.

"Direniş tek çözüm"

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, Gazze'de işlenen bütün suçlarda ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) önemli bir ortak olduğunu dile getirdi.

Kasım, Emel Hareketi ile Hizbullah arasında bir uyum olduğunu ifade etti. Ateşkes için Parlamento Sözcüsü Nabih Berri tarafından liderlik edilen siyasi sürece destek verdiklerini aktaran Kasım, kendileri için tek çözümün direniş olduğundan bahsetti.

"Mevzilerimizi ve silahlarımızı bırakmayacağız"

Kasım, İsrail tarafından bir hafta önce Lübnan'ın güneyine kara saldırılarının başlatıldığını fakat İsrail ordusunun herhangi bir ilerleme kaydedemediğini dile getirdi. Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki savaşı "ilk kimin ağlayacağı savaşı" olarak nitelendiren Kasım, "kendilerinin ağlamayacağını" vurguladı. Kasım, Hizbullah'ın komuta ve kontrolünün hassas bir şekilde organize edildiğini dile getirdi.

Acı verici saldırıların atlatıldığını belirten Kasım, hiçbir pozisyonun boş olmadığını ve tüm rollerin dolu olduğunu söyledi. Kasım, sahada yer alan güçler ile birimlerin daima koordineli bir şekilde hareket ettiğini kaydederek İsraillilerle çatışmak istediklerini paylaştı. Söz konusu isim, mevzilerini ve silahlarını bırakmayacaklarına da dikkat çekti.

"Lider seçimi için süreç devam ediyor"

Kasım, Hizbullah'ın yeni yönetim kadrosunun belli olduğunu fakat Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybetmesinden sonra lider seçimine yönelik sürecin halen işlediğini dile getirdi.

İsrail ordusunun kuzeyde oldukça büyük kayıplara uğradığını ancak bunu saklamak için çaba harcadıklarını kaydeden Kasım, İsrail'in ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) kasım ayında gerçekleştirilecek seçimlere müdahalede bulunmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa