Özgür Özel'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde kadınlara yönelik şiddet olaylarını değindi, İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlattı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 14:47
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 15:41
Özgür Özel'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair konuştu. 

"İstanbul Sözleşmesi ile vakalar azalmıştı"

Geçtiğimiz hafta İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşanan vahşet ve artan şiddet olaylarına değinen Özel, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına tepki gösterdi, iktidara yüklendi.

Suç işleyenlerin ceza almadan serbest bırakılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı, kadınlara yönelik cinayet ve şiddet olaylarının rastlantı olmadığını dile getirirken İstanbul Sözleşmesi ile vakaların azaldığını ifade etti.

Erdoğan'a oturum eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından muhalefetin talebiyle TBMM'de kapalı oturumda görüşülecek İsrail tehdidine ilişkin konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oturuma katılmamasına eleştiride bulundu.

Kıbrıs Barış Harekatı’ndan örnek veren CHP Lideri, Meclis'in o dönem  kapalı oturuma çağrıldığını  Başbakan Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan tarafından bilgilendirildiğini söyledi.

Esad'ın affı tarihi fırsat

Dış siyasetle ilgili de kürsüde konuşan Özgür Özel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın affına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Genel affın tarihi bir fırsat olduğunu söyleyen Özel, sığınmacıların geri gönderilmesi için Suriye ile temasa geçilmesi gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa