Samsung Galaxy A16 çıktı! Türkiye'de büyük satış rakamları bekleniyor

Samsung Galaxy A16'nın tanıtımı gerçekleştirildi. Söz konusu modelin Türkiye'de büyük satış rakamlarına ulaşabileceği tahmin ediliyor.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 15:21
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 16:35
Samsung Galaxy A16 çıktı! Türkiye'de büyük satış rakamları bekleniyor
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Samsung, orta segmentteki A serisi telefonlarıyla kullanıcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Son olarak tanıtılan Galaxy A16, hem özellikleri hem de öngörülen uygun fiyatı ile Türkiye'de önemli satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor.

Galaxy A16'nın 6,7 inç boyutunda Full HD+ Super AMOLED ekranla donatıldığı ifade ediliyor. Telefonun hangi işlemciyle güçlendirileceği ise henüz paylaşılmadı. Bununla birlikte cihazın içerisinde sekiz çekirdekli 2.4 gigahertz hızında bir işlemcinin yer aldığı belirtiliyor ve bunun da büyük bir olasılıkla Exynos 1330 işlemcisine işaret ettiği düşünülüyor.

Galaxy A16, 4 gigabyte RAM kapasitesine sahip olup 128 gigabyte depolama alanı sunuyor. Giriş-orta segment bir telefon için söz konusu depolama alanının yeterli bir düzeyde olduğu biliniyor.

Cihazın arka tarafında 50 megapiksel çözünürlüğe sahip bir ana kamera bulunuyor. Bu kameranın yanı sıra 2 megapiksel çözünürlüğe sahip bir makro kamera ve 5 megapiksel çözünürlüğe sahip bir ultra geniş açı kamera da yer alıyor. Cihazın ön tarafında ise 13 megapiksel çözünürlüğe sahip tek bir kamera yer alıyor.

Galaxy A16, aynı zamanda 25W hızlı şarj desteğine sahip 4000 mAh kapasiteli bir batarya ile geliyor. Galaxy A16, Android 14 işletim sistemi ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Altı sene boyunca güncelleme alacak

Samsung, bu modelin altı sene boyunca boyunca Android sürüm güncellemeleri alacağını da duyurdu. Diğer yandan, Galaxy A16'nın satış fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Bu durum, kullanıcıların cihazı satın alma kararlarını etkileyebilir.

Genel olarak Samsung Galaxy A16'nın, sunduğu özellikler sayesinde orta segmentteki rekabette önemli bir yer edineceği öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa