5 Rus dağcı, Nepal’deki tırmanışta can verdi

Nepal’de, pazar gününden itibaren kayıp olan beş Rus dağcının cansız bedenlerine ulaşıldı. Dağcıların cansız bedenlerinin alınması için çalışma yapılıyor.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 15:23
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 15:45
5 Rus dağcı, Nepal’deki tırmanışta can verdi
Hakan Öksüz Editör

Dünyanın en yüksek yedinci dağı olan 8 bin 167 metre yüksekliğindeki Dhaulagiri’ye tırmanan dağcıların, düşerek hayatını kaybettikleri bildirildi. Kurtarma helikopteri, dağcıların cesetlerini tespit etti.

Telsiz bağlantısı kesildi

Tırmanış organizasyonunu yapan Katmandu merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre, beş kişilik gruptan iki dağcı zirveye ulaşmayı başardı. Diğer dağcılar ise zirveyi göremeden geri döndü. 

Dağcılarla ekip arasındaki telsiz bağlantısının ise kesildiği belirtildi. Kurtarma ekiplerinin, dağcıların cesetlerini nasıl ve ne zaman dağdan indireceklerine dair bir plan hazırlığı içinde oldukları ifade edildi.

Dünyanın en yüksek yedinci dağı

Himalayalar'da bulunan Dhaulagiri, yeryüzündeki en yüksek yedinci dağdır. Nepal'in kuzeybatısında, Kali Gandaki Vadisi'nin batı tarafında yer alıyor.

8 bin 167 metrelik yüksekliği ile dikkat çeken Dhaulagiri Dağı, 8 bin metreyi aşan 14 dağdan biridir. Sanskritçe kökenli olan Dhaulagiri, "Beyaz Dağ" anlamını taşır.

Dağa ilk kez 1960'ta tırmanıldı

İlk başarılı tırmanış 13 Mayıs 1960 tarihinde, bir İsviçre-Avusturya-Nepal ekibi tarafından yapılmıştır. Bu tırmanış sırasında, geleneksel kuzeydoğu rotası izlenmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa