Davutoğlu'ndan Erbakan'a ziyaret!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 15:37
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 16:56
Davutoğlu'ndan Erbakan'a ziyaret!
Ecem Çetin Muhabir

Ankara'da bugün önemli bir görüşme gerçekleştirildi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Yeniden Refah Partisi'nin Genel Merkezi'nde yapılan görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

Misafirperverliğinden ötürü Fatih Erbakan'a teşekkür eden Ahmet Davutoğlu, hayatını kaybettiği öğrenilen Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'a da Allah'tan rahmet diledi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, bu dönemde gerçekleşen görüşmelerin önemine dikkat çekti. Davutoğlu, Türkiye'de iki büyük tehlike olarak "kutuplaşma" ve "atomizasyon" görüldüğünü söyledi.

Güçlü bir üçüncü blok" oluşturulun çağrısı

Davutoğlu, mümkünse benzer hassasiyetleri paylaşan partilerin birleşmesini, bunun mümkün olmaması durumunda ise en azından Mecliste "güçlü bir üçüncü blok" oluşturulması gerektiğini savundu.

Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi; 

Bu noktada güzel bir istişarede bulunduklarını ifade eden Davutoğlu, her türlü düşüncüye açık olduklarını söyleyerek, "Yeter ki ülkemiz bu dar boğazdan çıkacak yeni bir siyasi iklime kavuşsun." dedi. 

Ahmet Davutoğlu ve Fatih Erbakan ne görüştü? 

Fatih Erbakan, Ahmet Davutoğlu ile ülkede yaşanan kadın cinayetleri, ülke ekonomisi, Filistin'de devam eden saldırılar gibi konuları görüştüklerini ifade etti. 

Fatih Erbakan, Türkiye'den İsrail'e Filistin üzerinden ticaret yapıldığını iddia ederek, iktidarın bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yapmadığını ifade etti. 

"TBMM'de Bir işbirliğinin olabileceğini ele aldık"

Erbakan, şunları söyledi; 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

 "Siz, Yeniden Refah Partisi çatısı altında bir birleşme olması gerektiğini ifade etmişsiniz. Bu görüşünüzü devam ettiriyor musunuz?" Erbakan, herhangi bir partinin kapanıp diğer partiyle birleşmesinden ziyade bu aşamada TBMM'de güçlü bir grup oluşturulması ve bu grup sayesinde Mecliste daha etkin rol alınması konusunda bir görüşme yaptıklarını söyledi. 

Fatih Erbakan, seçime yakın dönemde  bu grubu oluşturan partiler arasında bir seçim ittifakının gündeme gelmesi söz konusu olabileceğini ancak daha erken olduğunu ifade etti. 

Devlet Bahçeli'nin sözlerini değerlendirdiler 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamalara değinen Davutoğlu, çok olumlu değerlendirdiğini belirtti.

Türkiye'nin siyasi ikliminin artık kutuplaştırıcı ve dışlayıcı dilden, birleştirici bir siyasi dile dönmesi gerektiğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'nin bugünkü açıklamalarını son derece olumlu bulduğunu söyledi. 

Fatih Erbakan ise şu ifadeleri kullandı; 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa