DEM Parti'den Bahçeli'ye "Türkiye partisi" yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye partisi olun" çağrısına DEM Parti'den yanıt geldi. İşte DEM Parti Eş Genel Başkanı Oruç'un açıklamaları...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 16:05
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 16:46
DEM Parti'den Bahçeli'ye ''Türkiye partisi'' yanıtı
Hakan Öksüz Editör

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç,  partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ülkedeki toplumsal sorunlara dikkat çekti. 

Oruç, sadece bir "Türkiye partisi" olmanın ötesinde, tüm toplumun sorunlarına çözüm üretme sorumluluğu taşıdıklarını vurguladı.

Kadın cinayetlerine dikkat çekti

Oruç, konuşmasında kadın cinayetlerine de değinerek, son 8 ayda 261 kadının katledildiğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetin artmasına dikkat çeken Oruç, bu şiddetin faillerinin cesaretini, "mahkemelerdeki hafifletici nedenlerden ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçen iktidardan" aldığını savundu.

İstanbul Sözleşmesi'ne dönüş çağrısı

Kadın cinayetlerinin sıradanlaşmaması gerektiğini belirten Oruç, bu cinayetlerin toplumda normalleştirildiğini ileri sürdü. 

Bir kadının dahi öldürülmesine tahammüllerinin olmadığını vurgulayan Oruç, "Erkek şiddetine karşı önleyici politikalar derhal hayata geçirilmelidir. Yargı, erkek yargı olmaktan çıkmalı ve cezasızlık sistemi son bulmalıdır." dedi. Oruç, İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi gerektiğini de vurguladı.

Bahçeli'ye böyle yanıt verdi

Grup toplantısından sonra basın mensuplarının sorularına cevap veren Oruç, MHP lideri Bahçeli'nin "Türkiye partisi olun" çağrısı hakkında şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa