Şahika Ercümen, Türkiye rekoru kırdı!

Milli sporcumuz Şahika Ercümen'den bir rekor daha geldi. Şahika Encümen, "Serbest Dalış Dünya Şampiyonası"ndaki performansında Türkiye rekoru kırdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 16:31
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 16:41
Şahika Ercümen, Türkiye rekoru kırdı!
AA
Kaynak AA

Şahika Ercümen’den Yunanistan’da Türkiye rekoru

Milli sporcu Şahika Ercümen, Yunanistan’ın Kalamata kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda yeni bir Türkiye rekoruna imza attı. Ercümen, Paletsiz İp Destekli kategorisinde 82 metreye dalarak önemli bir başarı elde etti.

82 metrede yeni rekor

Kalamata'da 40 ülkeden 140 sporcunun katıldığı şampiyonada, Şahika Ercümen, 3 dakika 10 saniyelik performansıyla 82 metreye dalarak Türkiye rekorunu yeniledi. Bu dalış, Ercümen’in daha önce 81 metre ile sahip olduğu rekorun da üzerine çıktı.

Yorgunluğa rağmen rekor geldi

Ercümen, şampiyonanın yılın son büyük etkinliği olduğunu belirtirken, yorgun olmasına ve sağlık sorunları yaşamasına rağmen bu başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Ercümen, kendisini destekleyenlere de teşekkür etti.

Dalışını kadın cinayetlerine ithaf etti

Kadın cinayetlerinin Türkiye’de ve dünyada yaygınlaşmasının kendisini de derinden etkilediğini belirten Ercümen, bu dalışını kadın cinayetlerinin son bulması dileğiyle ithaf ettiğini söyledi.

Şampiyona 12 Ekim'de sona erecek

Şahika Ercümen’in de katıldığı ve rekorla taçlandırdığı Serbest Dalış Dünya Şampiyonası, 12 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek madalya töreniyle sona erecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa