Güney Koreli bakan açıkladı: Kuzey Kore, Ukrayna'ya asker yollayabilir

Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun, Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya asker yollayabileceğini ve bu şekilde Rusya'yı destekleyebileceğini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 16:32
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 16:58
Güney Koreli bakan açıkladı: Kuzey Kore, Ukrayna'ya asker yollayabilir
AA
Kaynak AA

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Güney Kore'den önemli bir açıklama geldi. Kuzey Kore'nin Rusya'yı desteklemek üzere Ukrayna'ya asker yollayabileceği ifade edildi. Bu açıklamayı yapan taraf ise Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun oldu.

Kuzey Kore ile Rusya arasında ayrıntılı bir stratejik ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlatan Bakan Kim, bu nedenle Kuzey Kore'nin Rusya'yı desteklemek üzere bir hamlede bulunabileceğini dile getirdi. Kim, bu kapsamda Kuzey Kore tarafından Ukrayna'ya asker yollanabileceğini kaydetti.

"Askerî bir ittifaka benziyor"

Kuzey Kore ile Rusya'nın karşılıklı bir anlaşma imzaladıklarını belirten Kim, bu anlaşmanın askerî bir ittifaka benzediğini söyledi. Kim, bu nedenle Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya asker konuşlandırma ihtimalinin çok yüksek olduğundan bahsetti.

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki çatışmaları işaret eden Kim, Ukrayna tarafından düzenlenen füze saldırısı nedeniyle 6 Kuzey Koreli askerin hayatını kaybettiğine dair iddiaların doğru olabileceğini de sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Haziran'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'ye dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirmişti. İki taraf arasında ayrıntılı bir stratejik ortaklık anlaşmasına imza atılmıştı. Putin, Kuzey Kore veya Rusya'dan birine herhangi bir saldırıda bulunulması durumunda diğer ülkenin askerî yardım yapacağını söylemişti. Rus lider, açıklamasında "ittifak" kelimesini kullanmamayı tercih etmişti.

Diğer yandan, Kuzey Kore lideri Jong-un, iki ülke arasında imzalanan anlaşmadan "pakt" olarak bahsetmişti. Söz konusu lider, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki ilişkilerin artık "yüksek ittifak" düzeyinde olduğunu dile getirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa