Minibüste üniversiteli 2 kızı taciz eden zanlı tutuklandı

Yalova Üniversitesi - KYK yurdu hattındaki minibüste 2 üniversiteli kıza cinsel saldırıda bulunan 21 yaşındaki Y.Y. isimli kişi tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 16:45
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 17:22
Minibüste üniversiteli 2 kızı taciz eden zanlı tutuklandı
DHA
Kaynak DHA

Yalova’da minibüste cinsel saldırı iddiasıyla tutuklama

Yalova’da KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yurdu ve üniversite arasında öğrenci taşıyan minibüste, iki kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 21 yaşındaki Y.Y. tutuklandı. Şüphelinin, makyajlı olarak minibüste yolculuk yaptığı anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Öğrencilerin yardım çağrısı üzerine yakalandı

Olay, Çınarcık Yolu üzerindeki KYK yurduna gitmekte olan İ.D. (20) ve M.A. (21) adlı kız öğrencilerin, Yalova Üniversitesi’nden bindiği minibüste, yüzünde makyaj olan bir erkek yolcunun tacizine uğradıklarını iddia etmeleriyle ortaya çıktı. Öğrenciler, yaşananları sosyal medyada paylaşarak yardım talep etti. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, şüpheli Yusuf Yılmaz'ı gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde, şüphelinin evinde ve bilgisayarında suç unsuru bulunmadı.

‘İnancım gereği sürme çekiyorum’ savunması

Suçlamaları reddeden Y.Y., gözlerine sürme çektiğini ve kendine özgü bir tarz geliştirdiğini söyledi. Y.Y., ifadesinde “Son 2-3 yıldır kendimi böyle ifade ediyorum. Satanist değilim” dedi. Sapıklık zanlısı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Valilikten açıklama

Yalova Valiliğinden yapılan açıklamada, Y.Y.'nin Türk Ceza Kanunu'nun 102. maddesi kapsamında ‘Cinsel saldırı’ suçundan tutuklandığı belirtildi. Açıklamada, “Şüpheli, Yalova Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Öğrenciler yurt önünde protesto düzenledi

Olayın ardından çok sayıda öğrenci KYK yurdu önünde toplanarak protesto eylemi düzenledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, yurdu ziyaret ederek öğrencilere şüphelinin yakalandığını ve sürecin takip edildiğini belirtti.

Vali Hülya Kaya’dan sosyal medya paylaşımı

Yalova Valisi Hülya Kaya da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sosyal medya ihbarları dikkate alınarak, üniversiteli kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şahıs jandarma tarafından yakalanmış ve adli süreç başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa