TBMM'deki kapalı oturumda kapıya kilit vuruldu

TBMM, İsrail tehdidi gündemiyle toplandı. TBMM’deki basın büroları boşaltılırken basın mensupları dışarıya çıkarıldı. Meclis kapıları kilitlendi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 17:00
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 17:17
TBMM'deki kapalı oturumda kapıya kilit vuruldu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsrail tehdidi gündemiyle toplandı. 

Meclis’teki kapalı oturumun açılış konuşmasını TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş gerçekleştirdi.

Kapalı oturumda mecliste sandalyesi olan siyasi partiler yer aldı. 

Kurtulmuş, bölgedeki ateşin söndürülmesi için Türkiye’nin üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kapalı oturumda milletvekillerini bilgilendirecek.

10 yıl gizli kalacak

Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek. Diğer yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kapalı oturum nedeniyle TBMM'deki basın büroları boşaltıldı, kapılar kilitlendi.

Ne olmuştu? 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında İsrail üzerinden uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın Türkiye'nin yanı başında olduğunu ve kayıtsız kalınamayacağını belirterek İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır." ifadeleriyle dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İsrail’in hedefinde Türkiye de var" açıklaması sonrasında, CHP bu konunun ciddi şekilde ele alınması gerektiğini belirterek Meclis'te kapalı oturum yapılmasını talep etti. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, talebin ardından alınan karar doğrultusunda bugünü işaret ederek mecliste kapalı oturumun gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa