Lukaşenko'dan tehdit gibi uyarı: Nükleer silah...

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'dan tehdit gibi bir uyarı geldi. Lukaşenko, nükleer silahları tek taraflı olarak kullanmayacaklarını söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 17:09
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 17:17
Lukaşenko'dan tehdit gibi uyarı: Nükleer silah...
DHA
Kaynak DHA

Lukaşenko: Belarus nükleer silahları tek başına kullanmayacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Kremlin'deki Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Belarus’un nükleer silahları asla tek taraflı kullanmayacağını ifade etti. Lukaşenko, Belarus’un sınır güvenliğinin tehdit edilmesi durumunda bile Rusya’nın onayı ve işbirliği olmadan bu tür silahların kullanılmayacağını belirtti.

Rusya ile koordinasyon mesajı

Lukaşenko, “Hiçbir ülke nükleer silahları müttefiklerine danışmadan kullanmaz. Belarus olarak biz de bu tür bir adımı tek başımıza atmayacağız” diye konuştu. Nükleer silah kullanımının, yalnızca kapsamlı istişareler ve gerekli koordinasyon sonrasında gündeme gelebileceğini vurguladı.

Putin’in nükleer doktrini

Bu açıklamalar, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaptığı benzer açıklamaları akıllara getirdi. Putin, geçmişte Rusya'nın nükleer silahları ilk kullanan taraf olmayacağını ifade etmişti. Nükleer gücün caydırıcı bir unsur olduğunu belirten Putin, saldırıya uğramadıkça nükleer silah kullanmayı planlamadıklarını söylemişti.

Lukaşenko’dan nükleer silah kullanımı için kırmızı çizgiler

Açıklamalarında Belarus'un nükleer silahlarla ilgili kırmızı çizgilerini de netleştiren Lukaşenko, sınırların aşılması durumunda gerekli görülürse bu silahların devreye sokulabileceğini söyledi. Ancak, böyle bir adım atmadan önce Rusya ile derin görüşmeler yapılacağı ve stratejik kararların yalnızca bu istişarelerin ardından alınacağını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa