Vali Şahin: 21 afet eylem maddesi tamamlandı

İl Afet Risk Azaltma Planı'na ilişkin açıklamada bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, 21 eylemin tamamlandığı bilgisini verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 17:11
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 17:50
Vali Şahin: 21 afet eylem maddesi tamamlandı
DHA
Kaynak DHA

21 eylem tamamlandı, 87 eylemde çalışmalar sürüyor

Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Şahin, "İRAP'ta yer alan eylemlerden 21'inin tamamlandığını, 87 eylemde çalışmaların sürdüğünü ve 17 eylem için ise sürecin başlatıldığını" ifade etti. Vali, tüm çalışmaların hızla yürütüldüğünü belirtti.

Afetlerin kayıpları artırdığına dikkat çekildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın başkanlık ettiği Afet Risklerinin Azaltılması Programı kapsamında yapılan toplantının ardından Şahin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Afetlerin dünya genelinde ve özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki kayıpları artırdığına dikkat çeken Şahin, afetlere karşı risk azaltma çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Risk azaltma çalışmalarının önemi vurgulandı

Vali Şahin, afet risklerini azaltma planının amacını, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin çalışmalarını birleştirmek olarak tanımladı. Şahin, bu süreçte valiliğin, eylemleri izleme, engelleri ortadan kaldırma ve kapasite geliştirmeye katkı sağlama görevlerini üstlendiğini belirtti.

Ankara'da deprem riski ve alınması gereken önlemler

Ankara’nın depremsellik açısından doğrudan aktif fay hattı üzerinde bulunmasa da Kuzey Anadolu Fayı (KAF), Kırıkkale-Erbaa fayı ve Tuz Gölü faylarının etkisi altında olduğunu belirten Şahin, daha dayanıklı binaların inşasının yanı sıra kurumların diğer afet risklerini göz önünde bulundurarak önlemler alması gerektiğini söyledi.

Toplumun tüm kesimlerine sorumluluk düştüğü belirtildi

Toplumun tüm aktörlerinin afet risklerini azaltmada sorumluluğu olduğunu ifade eden Şahin, 2021'de yürürlüğe giren İRAP'ın uygulanması sürecinde önemli bir yol kat edildiğini belirtti. Şahin, plan dahilinde şehrin daha dirençli hale getirilmesinin hedeflendiğini ve planın izleme ve değerlendirme komisyonunun yılda iki kez toplandığını kaydetti.

125 eylemin takibi sürüyor

Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı'nda 5 ana hedef ve 125 eylem belirlenmiş durumda. Vali Şahin, bu eylemlerden 21’inin tamamlandığını, 87’sinde çalışmaların devam ettiğini ve 17 eyleme başlandığını belirtti. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için kurumlar arası iş birliğinin sürdüğünü ve çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa