Lübnan'a yardım için kritik adım! Katar ile hava köprüsü kuruldu

İsrail'in yoğun bir şekilde saldırı düzenlediği Lübnan'a insani yardımların götürülmesi için Doha ile Beyrut arasında hava köprüsü oluşturuldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 17:29
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 17:48
Lübnan'a yardım için kritik adım! Katar ile hava köprüsü kuruldu
AA
Kaynak AA

Lübnan, İsrail'in havadan ve karadan saldırıları ile mücadele ediyor. İsrail'in saldırıları sonucunda evlerini boşaltmak zorunda kalan ve daha güvenli bölgelere göç eden Lübnanlılar, insani yardımların kendilerine ulaşmasını bekliyor. Sivil altyapının önemli ölçüde hasar gördüğü Lübnan'da büyük bir insani krizin eşiğinde olunduğu fark ediliyor.

Buraya insani yardımların götürülmesi hususunda önemli bir gelişme yaşandığı ve Katar'ı başkenti Doha ile Lübnan'ın başkenti Beyrut arasında hava köprüsü oluşturulduğu belirtildi. Konuya ilişkin açıklama ise Lübnan Başbakanı Necib Mikati tarafından yapıldı.

Lübnan Başbakanı Mikati, Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva el-Hatır'ı makamında ağırladı. Mikati, Katar'ın Lübnan'a olan desteği dolayısıyla kendisine teşekkürlerini sundu.

"Tıbbi malzemeler, gıda ve barınma malzemeleri götürülecek"

Hatır ise Doha ile Beyrut arasında insani yardımların sivillere ulaştırılması maksadıyla bir hava köprüsü oluşturduklarını söyledi.

Ekim ayında hem tıbbi malzemelerin hem de gıda ve barınma malzemelerinin yer alacağı 10 tane C17 uçağının Lübnan'a yolcu edileceğini bildiren Hatır, Lübnan'ın istikrarına, güvenliğine ve egemenliğine olan desteğini açık bir şekilde dile getirdi.

Hatır, Lübnan'da sivillerin hedef alındığı saldırıları kınamayı da ihmal etmedi ve İsrail'e askerî yardım gönderilmemesi için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa