Caminin gönüllü temizlikçisi olan yaşlı adamı sopayla öldüresiye dövdü

Ankara Mamak’ta 35 yaşındaki adam, caminin gönüllü temizliğini yapan 81 yaşındaki adamı sopayla öldüresiye dövdü.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 17:46
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 18:23
DHA
Kaynak DHA

Cami görevlisine sopayla saldırı

Ankara’nın Mamak ilçesinde gönüllü olarak cami temizliği yapan 81 yaşındaki Halil Şahin, G.A. adlı şahıs tarafından sopayla dakikalarca dövüldü. Saldırı sonrası ağır yaralanan Şahin, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından kaçan G.A., polis tarafından yakalandı.

Saldırgan caminin iç kısmına çekti

Olay, Fazilet Camisi’nde meydana geldi. Halil Şahin cami önünde temizlik yaparken, arkasından yaklaşan G.A. saldırıya geçti. Güvenlik kamerası görüntülerine göre G.A., yaşlı adamı abdesthane bölümüne sürükleyerek dakikalarca darp etti. G.A. daha sonra Şahin’i gasilhane bölümüne taşıyarak saldırısına devam etti ve ardından olay yerinden kaçtı.

Yaşlı adam cemaat tarafından bulundu

Saldırı sonucu ağır yaralanan Şahin, camiye gelen cemaat tarafından fark edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Şahin’in kulağında kesik, kafatasında kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar olduğu tespit edildi. 81 yaşındaki Şahin hastanede tedavi altına alınırken, saldırgan G.A. polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Saldırgan daha önce tedavi görmüş

Gözaltına alınan saldırgan G.A.’nın daha önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğü ortaya çıktı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'Öldüresiye dövmüş'

Halil Şahin’in oğlu Hayati Şahin, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Babam hiçbir sebep olmaksızın saldırıya uğramış. Camiye sadece temizlik yapmak için gidiyordu. Saldırgan babamı içeri sürüklemiş ve kimse girmesin diye temizlik görevlisi gibi davranmış” dedi. Baba Şahin’in durumunun ciddi olduğunu belirten Hayati Şahin, “Kafatasına ve kulağına dikiş atıldı, sağ eli kırık, gözleri de görmüyor. Şikayetçiyiz” dedi.

Esnaf olayı anlattı

Olay sırasında caminin yakınında bulunan esnaf Mithat Altun, “İçeriden iniltiler geliyordu. Kapıyı açtığımda Halil Amca’yı kanlar içinde buldum. Hemen ambulansı aradım” diye konuştu. Altun, yaşlı adamın kendi halinde biri olduğunu ve böyle bir saldırıyı hak edecek bir durumunun olmadığını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa