İsrail: "Nasrallah'ın muhtemel halefi öldürülmüş olabilir"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefinin öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 18:43
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 18:47
İsrail: ''Nasrallah'ın muhtemel halefi öldürülmüş olabilir''
AA
Kaynak AA

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkenin kuzeyine gerçekleştirdiği ziyarette, son saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Gallant, İsrail'in Hizbullah'a yönelik düzenlediği operasyonlarda örgüte "ağır darbe" vurduklarını savundu.

Gallant, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve diğer örgüt liderlerine yönelik İsrail'in gerçekleştirdiği suikastlara değindi. Nasrallah'ın öldürüldüğünü ve yerine geçecek kişi olan Safiyuddin'in de muhtemelen etkisiz hale getirildiğini belirtti. Gallant, bu durumun Hizbullah üzerinde dramatik bir etki yarattığını ve örgütün şu anda karar alacak ya da harekete geçecek lideri kalmadığını ifade etti.

Lübnan'daki İsrail saldırılarına atıfta bulunan Gallant, İran'a da mesaj göndererek, "Lübnan'daki duman dağıldığında, İran Hizbullah gibi en değerli varlıklarından birini kaybettiğini anlayacak" dedi.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye Mahallesi'nde İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetmişti. Nasrallah'ın yerine geçecek kişi henüz resmen belirlenmemiş olsa da, Safiyuddin'in bu pozisyon için en güçlü aday olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa