Tabancayla kazara torununu öldüren dedeye müebbet

Tabancasını kurcalayan torununu silahı elinden almak isterken kazara vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan dedeye müebbet hapis cezası

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 19:10
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 19:22
Tabancayla kazara torununu öldüren dedeye müebbet
DHA
Kaynak DHA

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen olayda, torunu İbrahim Balak'ı yanlışlıkla vurduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Derviş Balak, mahkeme tarafından 'iyi hal' indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Olay, 13 Nisan sabahı Germir Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, İbrahim Balak komşularıyla kavga ettikten sonra ailesi tarafından sakinleşmesi için dedesi Derviş Balak'ın evine götürüldü. İbrahim, dedesinin evinde tabancayı eline aldı ve kurcalamaya başladı. Dede Balak, torununun elindeki silahı almak isterken tabanca kazara ateş aldı ve İbrahim ağır yaralandı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı İbrahim Balak'ı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak, İbrahim Balak yapılan tüm müdahalelere rağmen 15 Nisan’da hayatını kaybetti. Gözaltına alınan dede Derviş Balak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, İbrahim Balak'ın anne ve babası sanıktan şikayetçi olmadıklarını belirtti. Duruşmada savunma yapan Derviş Balak, torununu çok sevdiğini ve onu sakinleştirmek için yanına aldığını anlattı. Balak, "Silahı eline alınca engel olmak istedim, ancak silah patladı" dedi. Mahkeme, Derviş Balak'ı 'alt soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından iyi hal indirimiyle cezayı müebbete düşürdü. Öte yandan dede Derviş Balak'a '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi, bu ceza ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıyla ertelendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa