Almanya'da rekor vergi köpeklerden geldi

Almanya'da belediyeler 2023’te 421 milyon avroyla köpek vergisinden rekor gelir elde etti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 1,6 artış olarak açıklandı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 19:39
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 19:58
Almanya'da rekor vergi köpeklerden geldi
EK
Esra Koçak Editör

Almanya'da belediyelerin köpek vergisi gelirleri, 2023'te yüzde 1,6 artışla 421 milyon avroya ulaşarak rekor kırdı. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkedeki belediyeler 2023 yılında köpek sahiplerinden toplam 421 milyon avro vergi topladı. Bu, bir önceki yıl olan 2022'ye kıyasla yüzde 1,6'lık bir artışa işaret ediyor ve köpek vergisi gelirlerinde rekor seviyeye ulaşıldığını gösteriyor.

Açıklamada, köpek sahiplerinin ödediği verginin, evdeki köpek sayısına veya köpeğin ırkına bağlı olarak değişebileceği ifade edildi. Ancak, vergi gelirlerindeki bu artışın, ülkede köpek sayısının arttığı anlamına gelmediği vurgulandı. Köpek sahip olmanın sadece vergi yükü değil, aynı zamanda ek maliyetler getirdiği de belirtildi. 2023 yılında köpek ve kedi mamalarındaki fiyat artışının ortalama yüzde 17 olduğu açıklandı.

Köpek vergisinin miktarı ve düzenlemesi, her belediye tarafından belirleniyor ve köpek sahipleri bu vergiyi her yıl ödemek zorunda. Vergi beyanında bulunmayan ya da ödeme yapmayanlar ise ceza alabiliyor. Özellikle COVID-19 salgını döneminde Almanya'da köpek sahiplenme oranı artmıştı. 

Evcil Hayvan İşletmeleri Derneği (ZZF) ve Evcil Hayvan Sanayi Derneği (IVH) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2023 yılı itibarıyla Almanya'daki hanelerde yaklaşık 10 milyon 500 bin köpek bulunuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa