Tarsus'ta biyometrik fotoğraf tartışması adliyeye taşındı

Biyometrik fotoğrafını beğenmeyen kadın tartıştığı fotoğrafçıları hakim eşine şikayet edince biri çocuk 2 kişiye yurt dışına çıkış yasağı geldi.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 19:41
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 19:45
Tarsus'ta biyometrik fotoğraf tartışması adliyeye taşındı
CS
Canan Salman Muhabir

Mersin’in Tarsus ilçesinde biyometrik fotoğraf çekimi olaylı bitti.

 M.E.A. adlı bir kadın, fotoğraf çekimi sırasında aksesuarlarını çıkarmayı reddedince fotoğrafçılarla tartışmaya girdi.

Fotoğraflarını beğenmeyen M.E.A. iddialara göre eşinin hakim olduğunu söyleyip fotoğrafçıları “Buraya polis yığarım” diye tehdit etti.

T24'ün haberine göre, kadının hâkim eşi, polislerle birlikte dükkana gelince konu yargıya taşındı. 

Biyometrik fotoğraf çekiminde tartışma

Olay, 26 Eylül tarihinde M.E.A.'nın Tarsus'ta bir fotoğraf stüdyosuna biyometrik fotoğraf çektirmek için gitmesiyle başladı. Fotoğrafçı R.T., M.E.A.'yı takıları çıkarması konusunda uyardı ancak kadın bu uyarıya tepki gösterdi. Bunun üzerine R.T., başka bir işinin olduğunu söyleyerek, çekimi ağabeyi N.T.'nin yapmasını istedi. Ancak M.E.A., çekilen fotoğrafları beğenmedi ve üsluplarından rahatsızlık duyduğunu belirterek fotoğrafçılarla tartışmaya başladı.

Tartışma büyüdü

Tartışmanın ilerleyen aşamalarında, M.E.A.'nın dükkanın ve fotoğrafçıların fotoğraflarını çekmeye başlaması gerginliği artırdı. N.T., M.E.A.'yı fotoğrafları silmesi konusunda uyardı, ancak M.E.A. bunu reddetti. İddiaya göre, bu sırada M.E.A. eşinin hakim olduğunu belirterek dükkana polis yığacağını söyledi. Olaylar büyüyünce, M.E.A.'nın eşi devreye girerek dükkana polislerle geldi.

Fotoğrafçılar gözaltına alındı

Tartışmanın ardından, M.E.A.'nın eşi olan Tarsus'taki bir hakim, olaya polis müdahalesi sağladı. Polisler, R.T.'yi ve ağabeyi N.T.'yi önce emniyete, ardından savcılığa götürdü. Yaşı küçük olan R.T. ve ağabeyi N.T., savcılık kararıyla mahkemeye sevk edilerek haklarında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Hakim eşi ne dedi?

M.E.A., yaşanan gerginlikte telefonunun elinden zorla alındığını ve bu sırada korktuğunu belirterek, eşinin hakim olduğunu yalnızca bu korku nedeniyle söylediğini savundu.

‘’Orada benim biyometrik fotoğrafım çekildi. Ben fotoğrafımı gördükten sonra fotoğraftaki duruşumu beğenmediğimi yukarıya doğru baktığımı beyan edip bayan şahsa ‘tekrar çeker misiniz’ diye sorunca bayan şahıs orada bulunan dövmeli gözlüklü olan erkek şahsa dönüp ‘tekrar çekilmek istiyor’ dedi. Erkek şahıs bana dönüp ‘niye tekrar çekilmek istiyor, neyini beğenmemiş’ dedi. Ben de şahsa yukarıya doğru baktığımı fotoğraftaki duruşumu beğenmediğimi söyledim. Erkek şahıs eliyle kapıyı doğru göstererek sert bir şekilde "lütfen başka yere gider misiniz" dedi. Şahıs bana açıklama yapma gereği bile duymadı” 

Bunun üzerine telefonunu çıkarığ iş yeri tabelasının fotoğraflarını çektiğini anlatan M.E.A, şöyle dedi:

Görgü tanığı darp ve hakaret iddiasını doğrulamadı

Buna karşılık N.T., M.E.A.'nın başından beri kaba davrandığını ve kendilerini tehdit ettiğini iddia etti. Görgü tanıklarının ifadeleri ise olay sırasında herhangi bir darp ya da hakarete şahit olmadıkları yönünde oldu.

Mahkeme kararı tartışma yarattı

Tarsus 1. Sulh Ceza Hakimliği, olayın darp ve hakaret içermediği tanıklar tarafından onaylanmasına rağmen, fotoğrafçı N.T. ve kardeşi R.T. hakkında "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçlamasıyla yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Bu karar, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Yargı süreci devam ederken, özellikle M.E.A.'nın hâkim olan eşinin olaya müdahalesi ve fotoğrafçıların yaşadıkları, hukuk çevrelerinde tartışmalara yol açtı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa