Popüler mesajlaşma uygulaması Discord Rusya'da yasaklandı

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu Popüler mesajlaşma uygulaması Discord'u yasakladığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 19:50
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 19:56
Popüler mesajlaşma uygulaması Discord Rusya'da yasaklandı
AA
Kaynak AA

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), popüler mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord'un yasal gerekliliklere uymadığı gerekçesiyle ülkede engellendiğini açıkladı.

Rus TASS haber ajansının aktardığına göre, Roskomnadzor tarafından yapılan açıklamada, Discord'un Rus yasalarını ihlal ettiği ifade edildi. Platformun, terörist ve aşırılık yanlısı faaliyetler için kullanıldığı, vatandaşları bu amaçlarla manipüle ettiği ve uyuşturucu satışına ilişkin yasa dışı bilgilerin yayılmasına aracılık ettiği öne sürüldü. Bu gerekçelerle uygulamanın engellendiği bildirildi.

Ayrıca, Roskomnadzor’un açıklamasında, Discord’un geçen yıl mahkeme kararı doğrultusunda yasa dışı içerikleri kaldırmadığı için 6 milyon ruble (yaklaşık 62 bin dolar) para cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Kurum, Discord yönetimine daha önce 947 yasa dışı materyalin platformdan kaldırılması için de talepler ilettiğini belirtti.

Discord, 2015 yılında özellikle bilgisayar oyuncularının daha etkin bir iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla kurulan bir uygulama olarak biliniyor. Ancak son yıllarda çeşitli topluluklar ve gruplar tarafından farklı amaçlar için de yaygın şekilde kullanılmaya başlanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa