Yerlikaya: 'C31K' yöneticisi 2 çocuk muhafaza altına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord uygulamalarında uygunsuz paylaşım yapan 2 kişinin yakalandığını bildirdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 20:09
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 20:36
Yerlikaya: 'C31K' yöneticisi 2 çocuk muhafaza altına alındı
DHA
Kaynak DHA

Türkiye'de Discord platformu son günlerde özellikle çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi ciddi suçlamalarla gündeme geldi. Sosyal medyada hızla yayılan iddialar ve paylaşımlar sonrasında hükümet ve ilgili bakanlıklar konuyu yakından takip etmeye başladı.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da  sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Telegram ve Discord platformlarında aktif olan C31K isimli grubun yöneticilerinden "Hz. Ebu Cehil" takma isimli E.K. ile "Arda Bateman" takma isimli A.T. isimli iki çocuğun muhafaza altına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu iki kişinin emniyet güçlerince yakalandığını ve ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını belirtti.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmada, "Hz. Ebu Cehil" ismiyle bilinen şahsın E.K. adlı bir çocuk olduğunu tespit ettiklerini ve Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından muhafaza altına alındığını ifade etti. "Arda Bateman" takma ismiyle bilinen diğer şahsın ise A.T. adlı çocuk olduğu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasının devamında sosyal medya platformlarında çocukları ve toplumu olumsuz etkileyen zararlı içeriklere karşı kararlı bir mücadele yürüttüklerini vurguladı. Özellikle çocukları cinsel istismara yönelten ve kadına şiddet eğiliminde olan kişilerle mücadele ettiklerini belirtti. Siber dünyada saklanmaya çalışan kişilerin emniyet güçleri tarafından tespit edilip adalete teslim edileceğini söyleyen Yerlikaya, bu tür suç odaklarına karşı mücadelenin süreceğini belirtti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personelle huzur ve güvenliği sağlamaya devam edeceklerini, bu konuda geri adım atılmayacağını ifade etti.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, toplumu ve özellikle gençleri hedef alan zararlı odaklarla mücadelenin kesintisiz süreceğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa