Mansur Yavaş'tan Google'a Mustafa Kemal Atatürk tepkisi

ABB Başkanı Mansur Yavaş Google'ın, Mustafa Kemal Atatürk aramasında "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu" tanımını kaldırmasına sert tepki gösterdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 21:06
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 21:29
Mansur Yavaş'tan Google'a Mustafa Kemal Atatürk tepkisi
EK
Esra Koçak Editör

Arama motoru Google, Mustafa Kemal Atatürk aramasında "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu" tanımını kaldırdı. 

Google, bu yılın Mayıs ayında da Atatürk için “Eski Türkiye Cumhurbaşkanı” ibaresini kullanmış, gelen tepkilerin ardından tanımı “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu” olarak değiştirmişti. 

"Atatürk'ün gerçek mirası vurgulanmalı"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Google'ın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" ifadesini kaldırmasına tepki gösterdi. Mansur Yavaş, bu duruma 6 ay önce dikkat çekmiş ve Google'ı, Atatürk'ün unvanını düzelterek doğru bir şekilde yansıtması için çağrıda bulunmuştu. Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı bu ilk açıklamasında, Atatürk'ün gerçek mirasının vurgulanması gerektiğini ifade etmişti.

"Tekrar hatırlatma vakti geldi..."

21 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Yavaş, "Google’ı, değerli liderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek mirasını yansıtacak şekilde unvanını güncellemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Aradan geçen altı ayın ardından Mansur Yavaş, aynı konuda yeniden bir açıklama yaptı. Bugün yaptığı açıklamada, "Bu mesajı 6 ayda bir güncelleyecek miyiz? ‘Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu’ ibaresini tekrar hatırlatma vakti geldi..." diyerek Google’ın henüz bir düzeltme yapmadığını belirtti.

Yavaş’ın bu tepkisi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve birçok kullanıcı tarafından desteklendi. Sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarda, Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" unvanının doğru bir şekilde Google’da yer almasının haklı bir talep olduğu belirtildi. Kullanıcılar, Google’ın bu konuda atacağı adımı merakla beklemeye başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa