Anadolu Ajansı'nın, İmamoğlu’na açtığı dava reddedildi

AA'nın, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde yaptığı konuşma nedeniyle açtığı 100 bin TL'lik tazminat davası reddedildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 21:31
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 21:43
Anadolu Ajansı'nın, İmamoğlu’na açtığı dava reddedildi
EK
Esra Koçak Editör

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Anadolu Ajansı (AA) seçim sonuçlarını eleştirmesi üzerine, AA yönetimi İmamoğlu aleyhine 100 bin liralık tazminat davası açmıştı. Dava, Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü ve mahkeme, istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine karar verdi.

İmamoğlu, 14 Mayıs'ta CHP Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını eleştirerek, "Devletimizin her görevlisine inancımızı belirtirken Anadolu Ajansı'na olan inancımız asla yoktur" ifadelerini kullanmıştı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde yaptığı açıklamada ise, Anadolu Ajansı'nı "bitkisel hayatta bir kurum" olarak nitelendirmiş ve "maskeli insanlar" tarafından yönetildiğini iddia etmişti.

Anadolu Ajansı'nın avukatları, İmamoğlu'nun bu açıklamalarının kurumun itibarını zedelediğini, ajansın abonelerini kaybettiğini ve maddi zarara uğradığını belirterek davanın açılma gerekçesini dile getirdi. Ayrıca, AA'nın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verileriyle aynı sonuçları paylaştığını savundu.

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat ise savunmasında, 2019 yerel seçimlerinde Anadolu Ajansı'nın müvekkilinin rakibi Binali Yıldırım'ı önde gösterdiğini ve veri akışını durdurarak gerçeğe aykırı bir algı yarattığını hatırlattı. Polat, İmamoğlu'nun açıklamalarının toplumun doğru bilgi almasını sağlama amacını taşıdığını belirtti ve açıklamaların düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme, AA'nın tazminat talebini reddetti. Dava sürecinde ANKA Haber Ajansı'nın seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeleri de dosyaya eklendi. ANKA Ajansı’nın sonuçlarının, AA’nın sonuçlarına göre daha güvenilir olduğu ve büyük sapmalar göstermediği vurgulandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa