Nasrallah'ın muhtemel halefinin öldürüldüğü iddiası doğrulanmadı

İsrail ordusu, Netanyahu'nun Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak bilinen Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Safiyuddin'in öldürüldüğü iddiasını doğrulamadı

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 21:51
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 22:36
Nasrallah'ın muhtemel halefinin öldürüldüğü iddiası doğrulanmadı
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen saldırıda öldürüldüğüne dair açıklamasını doğrulamadı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, bu konuya ilişkin soruları yanıtladı ve Netanyahu'nun iddiasını teyit etmedi.

Hagari: "İstihbarat merkezi hedef alındı"

Hagari, 3 Ekim'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'a ait bir "istihbarat merkezinin" hedef alındığını ve Safiyuddin'in de bu binada olduğunu iddia etti. Ancak, saldırının sonuçlarının halen araştırıldığını belirterek daha fazla bilgi vermedi.

Başbakan Netanyahu, akşam saatlerinde yaptığı bir açıklamada, Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak gösterilen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etmişti.

En güçlü aday olarak görülüyor

Daha önce, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'ne düzenlenen İsrail hava saldırısında Hasan Nasrallah hayatını kaybetmişti. Nasrallah'ın yerine geçecek kişi henüz resmi olarak açıklanmasa da Safiyuddin'in bu görev için en güçlü aday olduğu öne sürülüyor.

İsrail basını, 3 Ekim'deki Beyrut saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmış, ancak bu konuda kesin bir teyit henüz verilmemiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa