İmamla ilişkisi olduğu öne sürülen kadın astsubaya 15 yıl hapis istemi

Van'da ilişkisi olduğu iddia edilen imamı dövdürüp gasp ettirdiği belirtilen kadın astsubay için 15 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 22:31
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 22:41
İmamla ilişkisi olduğu öne sürülen kadın astsubaya 15 yıl hapis istemi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Van’da yaşanan skandal olayla ilgili yürütülen soruşturmada sona gelindi. 

Bir imamla ilişki yaşadığı iddia edilen kadın astsubay ve üç jandarma görevlisi hakkında hazırlanan iddianamede, zanlıların 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.

İddianamede, imam İ.S. ile Jandarma Astsubay Gül Kılıç arasında duygusal bir bağ olduğuna işaret edildi ve olayın detayları gözler önüne serildi.

Van'da akıl almaz gasp iddiası

Van’da görev yapan üç jandarma görevlisinin bir imamı darp ve gasp ettiği suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı olayda, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. 

Savcılığın iddianamesine göre, Jandarma Astsubay Gül Kılıç ile imam İ.S. arasında sosyal medya üzerinden başlayan bir ilişki gelişti. İkili, 28 Ağustos gecesi buluşarak Van-Erciş karayolunda araçta vakit geçirirken, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Ersoy ve Jandarma Uzman Onbaşı Ömer Keleşoğlu olay yerine geldi.

İmam İ.S., iki jandarma tarafından tehdit edilip kameraya kaydedildi ve sessiz kalmadığı takdirde görüntülerin yayılacağı tehdidiyle karşılaştı. 

Bunun ardından öldüresiye darp edilen imamın hesabındaki paralar da gasp edildi. Hesabından iki parça halinde toplam 55 bin 530 TL’nin şüpheliler tarafından bir başka hesaba aktarıldığı iddianamede yer aldı. 

Olay sırasında astsubay Gül Kılıç’ın delilleri yok etmeye çalıştığı ve sivil bir kişi olan Taner Şirp'in yardımıyla olay yerinden kaçtığı belirtildi.

İmam şikayetçi oldu

İmam İ.S.’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Gül Kılıç ile imam arasında gönül ilişkisi olduğu vurgulandı. Ancak olayın ardından Kılıç’ın, emri altındaki iki jandarma görevlisiyle birlikte imamı darp ettiği, gasp gerçekleştirdiği ve ardından olay yerinden kaçtığı belirtilerek bu kişilere "Gece vakti silahla yağma" suçlaması yöneltildi. İddianamede, üçü jandarma mensubu biri sivil dört kişi için 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İmam hakkında takipsiz kararı verildi

Savcılık, yaşanan olayın ardından imam İ.S. hakkında başlatılan soruşturmayı da inceledi. Kılıç’ın imamı zorla ilişkiye sürüklediği iddialarıyla ilgili olarak kamera kayıtlarının bu iddiaları desteklemediği ve imamın beyanlarının tutarlı olduğu gerekçesiyle, imam hakkında takipsizlik kararı verildi. Ayrıca, Kılıç’ın olaydan hemen sonra şikayette bulunmamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu ifade edildi.

Ne olmuştu?

Olay, iddialara göre, Van-Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Jandarma Astsubay Gül Kılıç’ın, imam İ.S. ile duygusal ilişki yaşamasıyla başladı. İmamla cinsel ilişki karşılığında para talep ettiği iddia edilen Kılıç, imamın parayı ödememesi üzerine iki jandarma ve daha önce ilişkisi olduğu Taner Şirp’i kullanarak imamı dövdürüp gasp ettirdi. Olayın ardından imamın şikayetiyle soruşturma başlatıldı ve zanlılar tutuklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa