Gallant'ın ABD ziyareti Netanyahu engeline takıldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant’tan Biden ile görüşme sağladıktan sonra Washington'a yola çıkmasını istedi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
08 Ekim 2024 23:47
GÜNCELLEME
08 Ekim 2024 23:59
Gallant'ın ABD ziyareti Netanyahu engeline takıldı
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İsrail, Gazze'yi yerle bir ederken savaşı denişletmek için her türlü provokasyona başvurdu.

Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniyye'ye suikast düzenleyen İsrail, daha sonra Beyrut'a tonlarca bomba yağdırarak Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ı  öldürdü.

İran, sonunda İsrail'e misilleme olarak balistik füzelerle Tel Aviv'i vurdu.

İsrail, ABD ile istişare ederek vereceği yanıtı belirlemeye çalışıyor.

Bu süreçte İsrail Savunma Bakanı Gallant, ABD'ye giderek meslektaşı ile buluşacaktı.

Ancak, bu seyehat Netanyahu engeline takıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Washington’a gerçekleştireceği ziyareti, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yapmadan önce başlatmaması yönünde talimat verdiği bildiriliyor.

İsrail medyasında çıkan haberlere göre, Netanyahu, Gallant ile yaptığı görüşmede, bakanın ABD’ye planladığı bir günlük seyahat hakkında değerlendirmelerini iletti. Başbakan, Biden ile telefon görüşmesi yapmadan Gallant’ın Washington’a gitmesine karşı olduğunu ifade etti.

Ayrıca Netanyahu, Gallant’tan, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin İran’a verilecek yanıtı onaylamasının ardından ABD’ye hareket etmesini istedi.

Gallant’ın, İran’ın füze saldırısına yanıtı görüşmek amacıyla bu akşam Washington’a gitmesi ve yarın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile buluşması bekleniyordu. Ancak İsrail basını Netanyahu’nun talebi doğrultusunda, Gallant’ın ABD seyahatinin bilinmeyen bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa