Sosyal ağlara soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Tunç'tan sosyal medya ağlarına sert uyarıda bulundu: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundalar."

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ekim 2024 00:05
GÜNCELLEME
09 Ekim 2024 00:37
Sosyal ağlara soruşturma başlatıldı
AA
Kaynak AA

Son günlerde sosyal medya üzerinden yayılan cinsel taciz, pedofili ve şiddet içerikli görüntüler birçok bakanlığı ve kurumu harekete geçirdi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya ve internet üzerindeki suç unsurlarına ilişkin uyarılarda bulunarak, Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal ağ sağlayıcılarının ve internet sitelerinin ülke kanunlarına uymak zorunda olduğunu belirtti. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı sosyal platformlarda yer alan suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarının adli soruşturmalar başlattığını bildirdi.

"Yasal yaptırımlar uygulanacak"

Bakan Tunç, suç içeriklerini kaldırmayan ve mahkeme kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcılarına karşı yasal yaptırımların uygulanacağını ifade etti. Bu yaptırımlar arasında para cezaları, reklam yasakları, bant daraltma ve erişim engeli gibi tedbirlerin 5651 Sayılı Kanun kapsamında kararlılıkla yürürlüğe konulacağını vurguladı.

"Taviz yok" uyarısı

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve toplumu suçtan korumanın hukuk devletinin görevi olduğunu vurgulayan Tunç, şu uyarılarda bulundu:

"Ülkemizde yayın yapan ve milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundadır. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa